Mikor először értesültem arról, hogy március 18-án megrendezésre kerül az első Csajszombat rendezvény, bevallom őszintén, hogy teljesen belelkesedtem!

Mint tudod, elég ritkán van lehetőségem kimozdulni itthonról. Oké, bevallom, ez igazán annak is köszönhető, hogy nehezen is mozdulok ki itthonról. 🙂

Talán ez most furán hangzik, de én imádok itthon lenni, én nem őrülök meg a monotonitástól akkor sem, ha akár hetekig nincs semmi extra programom. Nem mintha lenne időm unatkozni a három gyerkőc, a kutya (+ 1 Férj) és az ezernyi teendő és hobbi mellett… 😉

Szóval csak és kizárólag olyan programokon veszek részt, amelyek igazán felkeltik az érdeklődésem.

Mikor először olvastam arról, hogy Bánhidi Dóra (PandArte), Szabó Jucus (5 hozzávaló), Kamocsay-Beh Mariann (Bazsalikomoskert), Szauer Judit (Gasztro PR) és Vass Nóra (AppleHeart Photography) egy csajoknak szóló workshopot szervez, azonnal tudtam, hogy nekem ott kell lennem!

Az ötlet úgy született, hogy számos jókedvű délelőttöt töltöttek együtt a közelmúltban a lányok, amikor kicsit kiszabadultak a hétköznapi rutinból és alkalmuk nyílt beszélgetni egy jó kis reggeli mellett.

Úgy gondolták, hogy elindítanak egy olyan rendezvénysorozatot, melynek keretében a résztvevők együtt kreatívkodhatnak, kézműveskedhetnek hasonló hangulatban – s ki-ki saját területéhez kapcsolódóan javasolt programot.

Az első – tavaszi – Csajszombat pont egy szürke, szakadó esős napra esett, de ez cseppet sem szegte kedvét az Émile étterem és cukrászdába érkező vendégeknek. A mi kis emeleti különtermünkben tombolt a tavasz, és nagyon jó hangulatban telt a délelőtt.

Minden programban alaposan kivettem a részem, hiszen mindegyik asztalnál olyan tevékenységeket kínáltak a lányok, amik hozzám is nagyon közel állnak.

Mariann irányításával saját szám íze szerint összeállított elalvást segítő esti teakeveréket kreáltam. Már ki is próbáltam, és valószínű varázserővel (is) bír, ugyanis nemcsak hogy csodásan gyorsan aludtam el, hanem másnap reggelig ki sem nyitottam a szemem! (Pedig a gyerekek nem ittak belőle…)

Ezen kívül szuper fűszerkeveréket kreáltam, melyet kifejezetten sült zöldségekhez használok majd. Tegnap ki is próbáltam, és isteni volt a sült édesburgonyán, egy kis Maldon sóval kombinálva.

Jucussal tisztán növényi alapú energiagolyókat készítettünk, aminek nagyon örültem, így én is részt tudtam venni a rögtönzött „főzőcskében”.

Gyakran készítek én is hasonló finomságokat (mint tudjátok, Ella egyik nagy specialitása az energiagolyó), de ettől függetlenül azért tudtam szuper új ötleteket ellesni Jucustól. 🙂 Persze mindet haza kellett hoznom a gyerekeknek, s egy pillanat alatt el is fogytak!

Még egy kis csoki kvízzel is meglepett minket az 5 hozzávaló bloggere, melynek díját – egy tábla csokit – nagy örömömre én nyertem meg! 😀

Dórival csodás tavaszi asztaldíszt alkottunk. Rengeteg virággal veszem körbe magam tavasszal, de asztalra még élő virágból készült kompozíciót nem csináltam.

Ezért tetszett nagyon ez a kis kreatívkodás is – két nap alatt már ki is nyíltak a gyönyörű sárga mini tulipánok a kosaramban! ♥

A hab a tortán az volt, hogy Nóri fantasztikus képeket készített rólunk, miután Csomor Adrienn kisminkelt minket. Nóri már évek óta készít szebbnél szebb képeket rólam és a családról, így tudtam, hogy benne biztosan nem fogok csalódni. 🙂 Így is lett. A bejegyzésben látható képek is az ő „lencséje” munkáját dicsérik, és nemsokára majd mutatok fotót a rólam készült sorozatból is.

Judit, mint a nap háziasszonya, nagyon jól összefogta a rendezvényt – sajnos a sok program mellett vele nem volt alkalmam beszélgetni, pedig biztosan tudott volna sok érdekes dologról mesélni, hiszen ő a munkája során nagyon sok étteremben, kávézóban, szállodában jár. Talán majd legközelebb meg tudom kérdezni tőle, hogy neki melyik vegán helyek a kedvencei. 🙂

Mindent összevetve nem csalódtam ebben a jó kis csajos programban, sőt: már kíváncsian várom, hogy az 5 csaj mivel rukkol elő a nyári rendezvényre!

Fotók: Vass Nóra, AppleHeart Photography

Kollázs: saját fotók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .