Az embernek néha szüksége van egy kis önfeledt kikapcsolódásra a csajokkal. Bár ezt nem is olyan egyszerű megszervezni. De nem ám!

Hiszen ott a rengeteg hétvégi családi program, a gyerekek zsúrjai, és persze ha akad rá lehetőség, jó (mit jó, elengedhetetlen!), ha az ember időnként kettesben is együtt tud lenni a párjával. ♥

Épp ezért olyan nehéz kiszakadni otthonról, és egy kicsit az embernek csak saját magával vagy esetleg a barátaival egy kis időt tölteni.

Van egy trükk, hogy ez miként megoldható. Ha már jó előre betervezed a fix programot, akkor mire az adott héthez jutsz, ami tele van tennivalókkal és egyre több kötelezettséggel, akkor sem tudsz visszalépni. 😉

(Hajlamos vagyok az utolsó pillanatban „megfutamodni”, és letenni egy kellemes elfoglaltságról, mert annyira frusztrál, hogy sok más tennivalóm van.)

Tavasszal már volt szerencsém részt venni a Csajszombat nevet viselő kreatív rendezvényen, melyre ugyan nyáron nem jutottam el, de pár héttel ezelőtt részt vehettem a szeptemberi kiadás etyeki színhelyén. (Igen, jó előre beírtam a naptáramba!)

Ha szeretnél többet megtudni a Csajszombat kezdeményezésről, akkor nézd meg ezt a bejegyzésem.

Ha pedig az érdekel, hogy milyen testet-lelket kényeztető programban volt részem pár héttel ezelőtt az Etyeki Kúriában, akkor olvass tovább!

Kezdjük ott, hogy a rendezvény ötletgazdái (a fönti képen láthatóak) nemcsak fantasztikus programokról és helyszínről, hanem még budapesti transzferről is gondoskodtak a résztvevők számára, így a Csajszombatra vezető utat egyik legkedvesebb barátnőmmel sikerült végigdumálnunk, mialatt a kisbusz ablakán bámultuk a rohanó tájat.

Nehéz is volt leállni a beszélgetéssel (hiszen olyan ritkán van igazán időnk trécselni a gyerekek mellett), de kénytelenek voltunk mégis abbahagyni, mert azonnal elindult a program, miután megérkeztünk.

Elsőként saját Cuvée-t készítettünk a borászat pincéjében, mely érdekes volt, bár be kell, hogy valljam, messze én lehettem a legabsztinensebb személy közel s távol… Mindenesetre jó kis buli volt a palackozás és a kóstolgatás még egy olyan antialkoholistának is, mint amilyen én vagyok (vagy lettem az utóbbi években?!).

Ezután belevetettük magunkat a kreatívabbnál kreatívabb tevékenységekbe, s elsőként Kamocsay-Beh Mariann irányításával készítettünk Sóvirágot. Hogy ez a kifejezés pontosan mit is takar? Saját készítésű főszeres-virágos sót kevertünk!

Ezt követően bőrradírozásra alkalmas fürdősót készítettünk, és tettünk kis tégelyekbe. Mindezt a Bazsalikomoskert csodásan illatozó alapanyagaiból, melyek tényleg minden szempontból kényeztették az érzékeinket!

Ezután Csomor Adrienn sminkes vett egy picit minket kezelésbe, hogy Vass Nóra (AppleHeart Photography) lencséje elé állhassunk (vagy ülhessünk?), és szebbnél szebb fotók készüljenek rólunk. Ezúttal sem csalódtunk Nóri ízlésében és profizmusában, amint láthatod, gyönyörű portrék születtek!

Rögtön a fényképezkedést követően le is huppantunk Szabó Jucus gasztroblogger asztalához, ahol sütinyalókák dekorálásával múlattuk az időnket. Jucus néhány vegán cake poppal is készült, amit külön értékeltem! Jó volt kicsit elmerülni a színes cukorkák világában – tényleg önfeledten díszítgetett mindenki, saját ízlésének megfelelően.

Ezután Szauer Judit gasztro styling workshopján vehettünk részt, ahol szebbnél szebb kiegészítők felhasználásával gyönyörű képek születtek, melyeket ki-ki megosztott Instagram vagy Facebook oldalán. Bár én gyakran készítek ételfotókat, azért volt pár apróság, amit sikerült ellesnem Judit asztalánál. (Leginkább a különleges türkiz deszkákból készült fotó háttér ragadta meg a fantáziám…)

Észre sem vettük, hogy múlik az idő, pedig már lassan a program vége felé jártunk, mikor Bánhídi Dóra (PandArte) kreatív workshopjához kerültünk. Itt Dóri vezetésével gyönyörű kis egyedi fatáblákat festhettünk. Már jóval előre eldöntöttük, hogy milyen színű táblára milyen szöveget írunk, így mindenki a precíz munkára összpontosíthatott.

Bevallom, a programnak erre a részére egyszerűen már nem maradt időnk (sajnos idő szűkében sietnem kellett), de a táblát elhoztuk, és itthon kerül befejezésre.

Mindent összevetve megint elképesztően színes programot dobott össze az öt csaj, és nagyon jó hangulatban telt ez a pár óra kreatívkodás. Barátnőmmel részt venni talán még különlegesebb volt, de mindenkinek nyugodt szívvel javaslom, aki esetleg egyedülálló résztvevőként szeretne belevágni a csajos kalandba.

Remélem, lesz még lehetőségem hasonlóan színvonalas és hangulatos Csajszombaton részt venni, addig is kíváncsian várom, hogy a téli kiadás részleteiről értesítsenek a csajok!

Portréfotók: AppleHeart Photography

Rendezvény fotók: Királyvölgyi Noémi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .