• Jóga vagy meditáció (vagy mindkettő) a hét minden napján. Volt olyan nap, amikor a jóga mellé comb- vagy hasizom erősítő gyakorlatokat is beillesztettem, mivel jelenleg a lábam miatt ezek a leginkább kivitelezhetőek. A jóga és ezek a kis tornák segítenek abban, hogy el tudjam viselni a jelenlegi mozgásszegény életmódomat, hiszen menni még csak bicegve és elég lassan tudok, és nem is javallott a túl sok álldogálás, mert a lábam még fáj, és könnyen megdagad.
  • Macska-társak az egyedüllétben: olyan jó érzés volt, hogy ezen a héten is minden nap jutott mellém egy doromboló társ. Néha csak ülök és simogatom Chilit, nézem a gyönyörű szőrét és a puha rózsaszín mancsait, vagy úgy fekszem, hogy Mokka rajtam dorombol, és melegíti a hasam. Valószínű csak a macskabarátok értik meg, ez mennyit jelent nekem, de tényleg sok örömöt hoznak az életembe.
  • Indy-vel a teraszon szép időben kávézgatni, új trükköket gyakorolgatni. Muszáj neki feladatot adni, mert szokatlan neki ez a sok „holtidő”. Férj többször is elvitte sétálni a héten, aminek ugyancsak nagyon örülök, mert tényleg sok benne az energia, és minimális, amennyit én most foglalkozni tudok vele.
  • Törpilla cuki meglepije: kitalálta, hogy kis apró üzeneteket írogat nekem, az éjjeliszekrényemre rakja őket, és reggelente mindig meg kell egyet néznem. Iszonyú aranyos kis üzeneteket ír nekem, például azt, hogy „AZT CSINÁLD AMIT SZERETSZ.” vagy hogy „VEGYÉL MÉJ LEVEGŐKET.” Vagy azt, hogy „SOSE ADFEL AZ ÁLMOD.” Mindet megfogadom. 🙂
  • Ezen a héten volt annak az évfordulója, hogy Mokka három éve hozzánk költözött. Azaz besétált a kertbe, és úgy döntött, hogy mostantól nálunk velünk lakik! Sokszor nem egyszerű vele az élet, de azért bevallom, hogy nagyon a szívemhez nőtt… Olyan hangosan egy macska sem tud dorombolni, mint ő!
  • Fokozatosan egyre többet tudtam menni a héten, annak ellenére, hogy a seb a lábamon nagyon lassan gyógyul, és még mindig nem túl szép. 🙁 A futóórám segítségével nyomon követem, hogy melyik nap hány lépést teszek meg, és így látom egyrészt a fejlődést, másrészt azt is, hogy kb. mikor jön egyes napokon el az a pillanat, mikor már fáj tőle a lábam és kezd nagyon megdagadni (ilyenkor pihentetni, polcolni kell).
  • Ezen a héten volt egy csomó időm írni, így belekezdtem egy új bejegyzés sorozatba, mely a stresszkezelésről szól. Nézd meg, ha érdekel, folyamatosan dolgozom az új bejegyzéseken, érdemes elolvasni őket! 🙂
  • Mikor már nagyon elkeseredett voltam a világban zajló szörnyű események miatt, végigcsinálni egy hála-meditációt vagy egy megnyugtató stresszoldó jógát. Nagyon jól esett!
  • Férj egyik nap hozott nekem haza finom rántott karfiolt, kukoricás rizst, vegán tartármártással, illetve vegán mákosgubát vaníliaöntettel. Olyan finom volt, hogy megnyaltam utána mind a tíz ujjam!
  • Jó érzés volt, mikor reggel Férj hozta be nekem a kávémat, bár most már vagyok annyira jól, hogy erre nem lesz szükség, nem zargatom vele kora reggelente (mit mondjak, nem volt túl lelkes), és visszatérek a szokásos reggeli rituálémhoz.
  • Szombaton az utolsó igazán szép nyárias napot kiélvezni: a teraszon napozni Indy társaságában, örülni, hogy gyorsan száradnak a kiteregetett ruhák, „piknikezni” Törpillával a fűben (végre el tudtam addig gyalogolni). A piknik ugyan csak egy-egy pisztáciás jégkrém elfogyasztását jelentette, illetve Indy-nek is odaadtuk az utolsó házi készítésű kutyajégkrémet, amit idén készítettünk.
  • Egyik nap fodrászosat játszani, másik nap legózni, harmadik nap babázni Törpillával. Most kihasználjuk, hogy több időm van vele játszani, sokkal kevesebb a „dolgom”.
  • Meghallgatni, ahogy Nagymanó legújabb gitárzenekari darabját gyakorolja, teljesen odavagyok érte: több szólamban játsszák Frank Sinatra „Something Stupid” című számát.
  • Hajnalban felriadni, de utána visszaaludni az eső kopogó hangjára (és már nem is fáj annyira a lábam, hogy ez gondot okozzon!).
  • Örülni neki, hogy számíthatok a család segítségére: Férj, anyukám, Férj anyukája és testvére is segítettek a héten, hogy minden flottul menjen.
  • Online bevásárolni és azon örvendezni, hogy másnapra minden házhoz jön, hip-hip hurrá!
  • Hálásnak lenni a sok jóért, ami körülvesz, és minden este le is írni ezeket a kisebb-nagyobb dolgokat a naplómba.

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .