• Pentatonix koncert az Arénában, anyukámmal és Kismanóval. A jegyeket már két éve megvettem, méghozzá karácsonyra, de a covid miatt csak most került sor a koncertre. Nagy élmény volt, fantasztikus a Pentatonix élőben is! Le a kalappal, szuper show-t csináltak!
  • Nagymanó és Kismanó is túl van egy hányásos víruson, hála az égnek a család többi tagja nem fertőződött meg. Most egy ideig nem kérünk semmilyen betegségből!
  • Napsütésben fagyizni Szentendrén a gyerekekkel, több alkalommal is az elmúlt két hétben. Kedvencünk a Levendula fagyizó, ahol soha nem csalódtam még a vegán választékban. Nem olcsó, de számos helyen vettem már drága fagyit, és sajnos nagy csalódás volt. Egyik alkalommal Indy is csatlakozott hozzánk, hát persze, hogy kapott egy kicsit a tölcséremből…!
  • Összefutni anyukámmal a belvárosba menet a buszon, és jót beszélgetni, amíg ki-ki le nem szállt a megállójában.
  • Egész jól megy az utóbbi időben a futás, hűvösebb napokon Indy-t is magammal viszem még reggel, egyébként ő már ilyenkor itthon marad, mert nagyon meleg van neki az erős napon.
  • Teljes mellszélességgel nyílt a pünkösdi rózsa Pünkösdkor, imádom!! A kedvenc virágom… Elméláztam azon, hogyan is lehet az, hogy a kedvenc gyümölcsöm meg a füge, a mangó és a papaya. Van összefüggés! Olyan gyümölcsök, amikhez csak nagyon ritkán jutok, ilyenkor iszonyatosan megbecsülöm őket. Ilyen a bazsarózsa is. Az ember egész évben várja, hogy elérkezzen a virágzás, aztán egy hét, és mindennek vége… Ezért kell annyira értékelni ezt a pár napot.
  • Sikerült eljutnom a kertészetbe, és vettem fűszernövényeket, illetve egy-két palántát, amit nagy lelkesedéssel elültettem Törpilla segítségével. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőlük. 🙂 Nincs nyár paradicsom nélkül!
  • Intenzív próbák előzték meg Törpilla évzáró balettelőadását, majd végül eljött a nagy nap, amire szerencsére mindenki el tudott jönni, mert pont meggyógyult. Egész évben erre készült a balettiskola, mely idén ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját! Ebből az alkalomból nagyon kitettek magukért kicsik és nagyok, Törpilláék csoportja a Diótörő kínai táncára és a Mary Poppins zenéjére adott elő egy-egy koreográfiát. A maratoni előadás szuperül sikerült, nagyon-nagyon büszke voltam rá!
  • Az előadás után irány a Balaton! Már előző nap bepakoltam, így egész gyorsan el tudtunk indulni, hogy a Pünkösd hétvégét Füreden tölthessük.
  • Amikor olyan szerencsések vagyunk, hogy a vízparton ébredhetünk, akkor nekem a nap fénypontja, hogy mikor még mindenki alszik, lefőzzem a kávémat, kiengedjem Indy-t a boxából (éjjel ott alszik), majd együtt kisétáljunk a stégre, hogy ott a napsugártól, széltől, madarak dalától, hullámok csobogásától töltekezve kezdjük a napot.
  • Egyik nap futni voltam reggel Indy-vel, ilyenkor fél távnál beengedem a Tagore sétánynál a vízbe, hogy kicsit megmártózzon és igyon, majd utána felfrissülve futunk visszafelé. Ezúttal olyan jól sikerült ez a felfrissült sprint, hogy 1 mérföldes rekordot döntöttünk. 😀
  • Második nap a stégen jógáztam és meditáltam, ami csodálatos élmény volt, mindig hálát adok érte, ha egy különlegesen szép helyen jógázhatok. Hát, a Balaton-part az ilyen. 🙂
  • Megvolt az év első családi vitorlázása, kellemes szelünk volt, érdekes volt megint kint lenni a vízen. Aznap még egyszer kimentünk Indy-vel is a vízre, s bár hamar visszajöttünk, mert nem igazán volt szél, arra azért jó volt, hogy lőttem pár nagyon szép képet róla. 😀
  • Az Anjouna vegán jégkrémeit nem tudtuk ezúttal sem kihagyni, most kipróbáltam a cukormentes csokis-földimogyis jégkrémet, vegán tejcsokival és pirított mogyival kombinálva. Valami eszetlenül finom volt!!! Alig várom, hogy megint ehessek egyet! (A fogyó sem érdekel, akkor inkább ezt reggelizem! És tényleg, ez volt a reggelim 😀 )
  • Törpilla elhatározta, hogy levágatja a haját, nagyon cuki lett az új félhosszú bob frizurájával és pimasz kis frufrujával. Nagyon tetszik!
  • Séta a Duna-parton, a nagy melegben Indy többször is megmártózott a jó hűvös vízben.
  • Egyik reggel futás után az Omszki-tónál kötöttünk ki Indy-vel, ahol ugyancsak beengedtem a kristálytiszta vízbe, hogy kicsit lehűtse magát. Kedvem lett volna utánaugrani… Olyan melegem volt, és olyan szomjas voltam! Azért nem vetemedtem idáig, de annak örültem, hogy kettőnk közül legalább ő felfrissül. 🙂
  • Elérkezett június 1-je! Hogyan is lehetne szebben indítani a nyarat, mint egy 30 napos jóga utazással? Ezúttal Adriene TRUE 30 napos programjába kezdtem bele, és két jóga fan barátnőm is csatlakozott hozzám, aminek nagyon-nagyon örültem, így az egész sokkal jobb móka! Minden nap új videó, új kihívás, nagyon várom mindig, hogy milyen újdonságot tartogat számunkra Adriene. Eddig nagyon tetszik, minden jógarajongónak csak ajánlani tudom.
  • Nagymanó gitárvizsgáján teljesen odavoltam, hogy milyen ügyesen játszik! Persze gyakran hallgatom otthon, ahogyan a darabokat gyakorolja, de valahogy egy ilyen alkalom teljesen más. Eszméletlenül büszke voltam rá!!
  • Este Nagymanóval megnézni a Poirot sorozat egyik gyöngyszemét, miután a többiek elaludtak. Mindketten nagy Poirot rajongók vagyunk, aminek kifejezetten örülök!
  • Szombat délelőtt volt az iskolai családi nap, melynek alkalmából rengeteg finomságot sütöttem. Sajnos arra már időm nem jutott, hogy meg is örökítsem őket, mert kaotikus volt a készülődés előtte. Mindenesetre nagy sikere volt mind a brownie-nak, mind a csokicseppes kekszeknek és a málnás muffinoknak is! Csodás idő volt a családi napon, így önfeledten élvezhették a gyerekek a kötetlen játékokat – Törpillát alig lehetett hazarángatni a rendezvény végén.
  • Szombat délután tesóm kislányának a szülinapján voltunk, ami ugyancsak nagyon jól sikerült. A sok finomság mellett volt persze idő egy kis beszélgetésre is, de a legfontosabb, hogy a gyerekek is jót játszottak együtt. Jók ezek a családi összejövetelek, szép időben pedig még ezerszer jobbak, mint télen (mindig is irigyeltem azokat, akiknek tavasszal vagy nyáron van a szülinapjuk!).
  • Rendületlenül haladunk a dog dancing oktatói tanfolyam vége felé Indy-vel, és minden egyes alkalommal meglep, hogy milyen ügyes! Most vasárnap sem volt ez másképp, annyira imádom, mikor ilyen lelkes! Remélem ezen a hétvégén is az lesz, mert versenyre megyünk!

Neked mi tette boldoggá az elmúlt két hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .