• Törpillával elsétálni a fodrászhoz, nagyon cuki lett a frizurája, a vállig érő fazon nagyon jól áll neki! Utána egy kis anya-lánya program befejezéseként a sarki cukiban kötöttünk ki, ahol még vegán desszert is volt – egy isteni csokis-körtés tortaszeletet kebeleztem be. Mmmm!
  • Újraolvasni Gabby Bernstein „Szupervonzás” című könyvét, melynek sajnos a magyar fordítása hagy némi kivetnivalót maga után, de a lényeg a mondanivaló. Nagyon elgondolkodtató!
  • Szentendrei séta és koncentrációs tréning Indy-vel. Egyre ügyesebben tud figyelni rám akkor is, ha körülötte zajlik az élet, sőt, még azt is megállta, hogy odarohanjon egy nagy macskához, ami az egyik étterem asztalai alól mászott elő. Ez nagyon nagy teljesítmény!
  • Budapesten napközben buszozni, amikor nincs tömeg, kényelmesen leülhetek és csak nézhetek ki a fejemből egészen a célállomásig. Ilyenkor ha lehet nem veszem elő a mobilom, egyrészt egy kis mindfulness gyakorlatként, másrészt pedig így elkerülöm a rosszullétet és fejfájást, amit a mobil bámulása okoz ellenkező esetben.
  • Egyre többet gyalogolni, hiszen egyre jobban bírja a bokám a gyűrődést. Igaz, hogy estére sokszor megfájdul, és reggel is fáj, mikor ráállok, de napközben érezhetően tudom növelni a terhelést.
  • Tavaszi virághagymákat ültetni Törpilla és a macskák társaságában (akik imádnak kertészkedni velünk!). Ez a kedvenc őszi programom, olyan megnyugtató tevékenység!
  • Kertben nyíló rózsakavalkád. Az ember ilyenkor még jobban értékeli ezeket a pompás virágokat, mint nyáron!
  • Indy-vel sportkutyáknak való bemelegítő és nyújtó workshopon voltunk, ahol megtanultuk, hogyan lehet leghatékonyabban bemelegíteni egy kutya izmait intenzív igénybevétel előtt, és mikor a legjobb nyújtó gyakorlatok. Mindketten nagyon jól éreztük magunkat!
  • Őszi kirándulás az erdőben Nagymanóval és Törpillával, no meg Indy-vel. Rengeteget mentünk, több mint 6 km-t tettünk meg, ami jelenleg nekem tényleg sok (főként egyenetlen talajon), kifejezetten jól bírta a bokám az igénybevételt. Csodálatos idő volt, ilyenkor bűn otthon maradni! (Remélem legközelebb Férj és Kismanó is csatlakoznak, akik nem olyan túra rajongók, mint mi…)
  • A kirándulás alatt azon derülni, hogy Indy minden adandó alkalmat megragad, hogy vízbe mehessen (legyen akár az egy kis patak), a hőmérséklettől függetlenül.
  • Lovakkal is találkoztunk utunk folyamán, a gyerekek örömmel simogatták meg őket, amíg én kisebb nehézségek árán tartottam Indy-t pórázon, mert nagyon nem kedveli ezeket a nagy „fenevadakat”!
  • Szerény kis pikniket csapni az erdő szélén, mely programpont természetesen kihagyhatatlan – enni-inni mindig kell egy ponton a túra folyamán! 🙂
  • Könnyesre nevetni magam a „Csengetett Mylord?” című sorozaton Nagymanóval. Szinte hihetetlen, hogy pont ennyi idős voltam, mikor először láttam ezt az angol sorozatot, és most a fiammal együtt nézem!
  • A napsütésben sétálgatni és kávézgatni a Duna-parton, míg arra vártam, hogy Törpilla furulyaórájának vége legyen.
  • Online traccsparti a barátnőimmel – nagyon jól esett megint kicsit beszélgetni és nevetni, bár most rövidre fogtuk a dolgot, mert mindenki hulla volt a nap végére.
  • Egynapos kirándulás Férjjel a Balatonra, ami cseppet sem veszít ilyenkor a varázsából, sőt! Az időjárás nem volt kifejezetten szép, de szerencsére az eső sem esett. Visszafele nagyon finomakat ettünk Almádiban Veganeetánál, ahol mindig isteni fogások várnak minket (most kifejezetten jól esett a forró Pho leves!).
  • DogFlow Dog Dancing Kupa a budakeszi Dog Flow Arénában. Hobby Open osztályban indultunk a versenyen Indy-vel, és annak ellenére, hogy nem voltam elégedett a teljesítményünkkel, azért jó kis délután töltöttünk sok-sok ismerős és kutya társaságában. A hibáinkat arra használjuk fel, hogy tanuljunk és fejlődjünk, és ez a verseny kiváló alkalom volt rutinszerzésre is. Megyünk tovább, irány a decemberi Országos Bajnokság! 😀
  • Az eseményen megkaptuk a nyári videós dog dancing versenyen elért harmadik helyezésünkért járó kupát is. Hurrá!
  • Az elmúlt két hétben heti öt alkalommal sikerült jógáznom, illetve valamilyen erősítő gyakorlatot végeznem. Igyekeztem még a bokatornát is beiktatni (bár azt nem sikerült minden alkalommal végigcsinálnom). A jóga kivétel nélkül mindig jókedvre hangol, megnyugtat, kikapcsol, és legyen bármilyen rövid a gyakorlás, mind testileg mind lelkileg kifejezetten jobban érzem magam utána. 🙂
  • A „Find What Feels Good” applikáción kívül még a „Feel Better” appot használom, melyben rengeteg Deliciously Ella recept és töménytelen mennyiségű meditáció, jóga videó, pilates, barre, stretching és erősítő edzés található. Komolyan mondom, hogy ez a bőség zavara, ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy olyan nem lehet, hogy nem sportolok egy nap, itt nincs kifogás!
  • Temetői séta a nagy családdal. Hagyományosan minden évben elsétál a család apraja nagyja a nagyszülők sírjához, mécsest gyújtunk, virágokat viszünk, megemlékezünk, de közben azért a jókedvünket sem hagyjuk otthon. 😉 A temető után anyukáméknál gyűlik össze a nagy család, és nagy lakoma következik, és egyszerűen csak jól érezzük magunkat. Beszélgetünk, nevetünk, újra képbe kerülünk azok kapcsán, akiket régen láttunk. A járvány miatt sajnos két ilyen temetői összejövetel is kimaradt, de ennek ellenére most úgy vettük fel a fonalat, mintha mi sem történt volna – csak azon voltunk megdöbbenve, hogy a gyerekek mennyit nőttek…! Jól sikerült ez kis (inkább nagy!) összejövetel!

Neked mi tette boldoggá az elmúlt heteidet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .