Múlt héten olyannyira összecsaptak a fejem fölött a hullámok, hogy képtelen voltam leülni, és megírni a vasárnapi bejegyzést.

Oké, ez nem egészen így volt: először összecsaptak, aztán Férjjel miniszünidőztünk, melynek folyamán úgy döntöttem, hogy semmi mással nem foglalkozom, csak vele. Így a Napi Boldogság is kiszorult a pikszisből, nincs mese. Viszont most pótlom az elmulasztott örömök dokumentálását – dupla bejegyzés keretében.

Jöjjenek az elmúlt KÉT hét kis és nagy örömei! 🙂

♥ A gyerekeket szép időben lovaglásra vinni. Most Kismanó órájához csatlakoztam, aki ezúttal terepre sétált a pónijával. Én is velük sétáltam a napos időben, és igazán jól szórakoztunk kisebb játékos feladatok végrehajtásával.

♥ Ruhatár szortírozás első felvonás – menjen minden, amit már egy éve nem hordok. Sikerült is két zsák ruhát kiszanálnom. Ha pedig sikerül beszereznem magamnak pár darabot, akkor mennek azok a „széthordott” darabok is, amiket még felveszek, de csak kényszerből, mert épp nincs helyette más…

♥ Indy-vel sétálni mentünk a Hajógyári szigetre, ahol jókedvűen megmártózott a hűsítő habokban – mintegy felkészülve a hétvégi kutyakiállításra. 😉

♥ Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, és bár lehűlt az idő, nem szakadt az eső, így kulturált állapotban prezentálhattuk Indy-t Tatán a fiatal osztályban, ahol második helyezést ért el.

♥ Két és fél napos bécsi miniszünidő Férjjel kettesben. Aránylag rég került már sor hasonlóra, és már nagyon vártam, hogy végre elindulhassunk, és kipihenjük az elmúlt hónapok fáradalmait. Sajnos az időjárás most nem kedvezett, és első nap hideg, rideg időjárás fogadott (otthon hét ágra sütött a nap), második nap pedig egész nap szakadt, mintha dézsából öntötték volna.

♥ Ez azonban nem tántorított vissza attól, hogy apró örömökre leljünk: például igazán örömteli pillanat volt az, mikor visszakaphattuk a kocsinkat, melyet tévedésből egy társasház privát mélygarázsában helyeztünk el (gyanús is volt, hogy milyen szűk és kicsit sem hasonlít egy szálloda garázsához), majd mikor felmentünk a lifttel, akkor esett le, hogy nem a szállodába, hanem egy lakóházba érkeztünk. Azonban a kocsihoz már kulcs nélkül nem jutottunk vissza, és több mint egy óránkba telt, hogy végre egy lakó segítsen az autónk kiszabadításában. 😀

♥ Nyugodtan, ráérősen bámészkodni, nézelődni a Mariahilfer Strasse boltjaiban.

♥ Látogatás a Hofburg múzeimaiban, ahol nemcsak Ferenc József és Sissi sok-sok személyes tárgyát láthattuk kiállítva, hanem számos terem és szoba úgy volt berendezve, ahogyan az réges régen valójában kinézett. A korhű termek számomra lenyűgözőek volt, illetve nagy hatással volt rám az audioguide által elmondott sok új információ is (magyarul!) – pedig Sissi-rajongó lévén rengeteget tudtam már Erzsébet királyné életéről.

♥ Vegán éttermeket felfedezni Bécsben – kedvencünk a Swing Burger és a Venuss lett, de voltunk egy kis Superfood Deli nevezetű helyen is, ahol smoothie-kat, kásákat, leveket és acai tálakat szolgáltak fel a vendégeknek.

♥ Május elsején (végre!) tűző napsütésre ébredni, és a zenés felvonulást a szállodánk ablakából még pizsamában meglesni.

♥ Nespresso gép és kényelmes ágy a szállodai szobában, melyeket mindig nagyon tudok értékelni. 🙂

♥ Privát szauna szeánsz a szálloda wellness szobájában (igazából tényleg csak egy szoba volt az egész), ahol rajtunk kívül nem volt senki – igazán hangulatos volt!

♥ Indy pihepuha szőrét simogatni, miután átvettem a bécsi kirándulás után a kutyapanzióban – ahol átesett élete első fürdetésén! Csodaszép lett, ez tagadhatatlan! Nem tudtam, hogy ezt még lehet fokozni… de lehet.

♥ Nagymanót hallgatni, ahogyan otthon gyakorol a gitárján – emlékszem, nem is olyan régen, még csak épphogy pengetett, most pedig már valójában élvezet hallgatni még a szimpla gyakorlását is. Olyan boldoggá tesz vele!

♥ Gyerekekkel és pár baráttal elmenni a közeli ugráló parkba, ahol egy órán keresztül minden szuszt kiugráltak magukból a lurkók (és még maradtak volna!). Nekem is kedvem szottyant hozzá, de csak épphogy kipróbáltam, mert sajnos a lábam állapota megint nem túl rózsás.

♥ Törpilla anyák napi verse, ami szokásosan nagyon meghatóra sikeredett – mind nekem, mind a nagymamáknak. Mindig nagy élmény az anyák napja – szerintem ezzel minden anyuka így van!

♥ Futás Indy-vel a mezőn – ahogy egyre jobban közeledik az a bizonyos első születésnap, úgy megyek futni nagyobb lelkiismeret-furdalás nélkül Indy-vel. Nem ajánlott egyéves koráig futtatni egy ilyen méretű kutyát, így a folyamatos pórázon futás abszolút kilőve, de azért olyan előfordul, hogy elkocogunk a mezőig, ott szép lassan futok, és ő a saját tempójában (nagyokat sprintelve, majd szaglászva) követ engem, majd hazasétálunk.

♥ Chili egy éve költözött hozzánk! Hihetetlen, de egy éve vagyok macskagazdi, ami még továbbra is tart meglepetéseket és kihívásokat, ugyanakkor igazán élvezem a helyzetet – sokat vidulok ezen a cicán, aki igazi egyéniség!

♥ Délutáni alvás Törpillával a kopogó eső hangjára – igazi favorit!

♥ Anyák napi virágcsokrok és rajzok – mindig olyan jól esnek – tényleg ez az egyik legszebb ünnep a világon!

Neked mi tette boldoggá az elmúlt két hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .