♥ Ezen a héten sikerült eljutnom kétszer is futni meg jógázni is. 🙂 Ez azért olyan nagyszerű, mert nagyon nehezen préselem bele a napi programomba a sportot. Rettentő lelkesen róttam a köröket és csináltam az ászanákat – egészen szombatig, mikor elkapott valami vírusos fertőzés, amitől teljesen kidőltem. Így a hétvégi hosszú futás legnagyobb bosszúságomra elmaradt, mert nagyon legyengültem. 🙁

♥ Ennek folyományaként szombat déltől már csak feküdtem (és lelkesen látogattam a mellékhelységet) és olvastam. Minden rosszban van valami jó: most végre volt időm belekezdeni Hozleiter Fanny „Te döntesz” című regényébe. A könyv teljesen magával ragadott és késő este be is fejeztem!

Csak annyit mondhatok, hogy mindenkinek nagyon ajánlom, kötelező olvasmány! Bár én eddig is tudatában voltam annak, hogy hálát kell adnom MINDENÉRT, amivel megáldott a Sors, de egy ilyen írás olvasása után azt hiszem nincs olyan, aki ne adna hálát százszorosan… Mosolyka fantasztikus ereje és pozitív életszemlélete példaértékű mindenki számára.

♥ Továbbra is retek- és salátamámorban úszunk, minden nap kerül a tányéromra belőlük. Juhéjj! 🙂

♥ Teljes erőbedobással virágzik a kertemben a rózsa és a pünkösdi rózsa, egyszerűen NEM LEHET velük betelni! Íme, néhány fotó, ami ugyan az illatokat nem tudja visszaadni, de a színeket igen.

♥ Egyik este mexikói chilis babbal leptem meg a családot, hozzá barna rizs volt a köret, szójatejföllel és avokádóval díszítettem. Nagyon finom volt!

♥ Mostanában igyekszem odafigyelni arra, hogy ne egyek túlzottan szénhidrátdús étkeket, mert ugye közeledik a strandszezon. 😉 Kicsit ritkábban készítek minden földi jóval megpakolt turmixokat, de ha igen, akkor kihagyom belőle a mandulavajat és a datolyát. Sőt, a képen látható mentás-epres turmix óriási szerelem lett, annak ellenére, hogy zabtej/rizstej helyett szűrt víz került bele. Így még szebb lett a színe és még intenzívebb volt az eper íze benne.

♥ Fodros kelt szedtem a kertben és egyik este chipszet készítettem belőle. (Mindig nagy sikere van.) Ezúttal grillfűszeres sült újkrumpli, snidlinges kesukrém, házi hummusz és nyers zöldségek voltak hozzá. Mennyei volt!

♥ Nagyon imádom a mangót és a papaját, a két kedvenc egzotikus gyümölcsöm, de csak ritkán vásárolok, mert ha kemény, rossz minőségű és/vagy túlzottan drága, akkor nem veszem meg. A banánt és citrusféléket kivéve pedig egyébként is minden esetben a hazai gyümölcsöt részesítem előnyben.

Múlt héten sikerült bio mangót vennem, ami ráadásul gyönyörű érett volt, és mindkét alkalommal finom turmix készült belőle (részben). A képen látható fagyasztott áfonyából készült smoothie-ba került mangó is, és a tetejére is mangódarabokkal halmoztam. Mondanom sem kell, milyen finom volt!

♥ Pink és halvány rózsaszín muskátlik az ablakainkban – végre lecseréltem a felmagzott, elnyílt tavaszi árvácskákat! A kertészetben nem tudtam ellenállni egy csomó mindennek, így a kert gazdagodott egy szép rozmaringgal, korianderrel, narancs illatú kakukkfűvel, habanero chilivel, és egy málna- meg egy szederbokorral. Törhetem a fejem, hogy hova kerülnek a bokrok, mert teljesen teltház van már a kertben!

♥ Pénteken volt Kismanó ovis évzárója, ami nagyon megható volt, hiszen az óvónénik végleg búcsút vettek a nagycsoportos gyerekektől. Bár Kismanó marad még egy évet oviban, de másik csoportban folytatja majd szeptembertől a játékos felkészülést az iskolára, így neki is tartogat változásokat az ősz.

♥ A szombati masszív rosszullétet követően vasárnap már annyira jól lettem, hogy képes voltam egy kis rendet tenni a lakásban, sőt: mostam-teregettem és picit takarítottam is.

Azért óvatos duhajként itthon maradtam, míg Férj gyereknapi fagyizásra és biciklivásárlásra vitte a gyerekeket. Nagymanónak már régen megérett egy nagyobb bicaj, s mivel Kismanó örökli az övét, ő választhatott (egy újabb…) focilabdát. Törpilla pedig egy rózsaszín biciklis sisakot kapott, amit nagy örömmel mutogatott, mikor hazaérkeztek. De jó is volt látni a csillogó szemüket, ahogyan „zsákmányaikat” mutogatták! ♥

Május, május, már csak három nap és egy évre megint búcsúzunk, hiányozni fogsz!!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .