vaspill200

♥ Már önmagában öröm, hogy ez a 200. VasárnaPillanatok. 🙂

♥ Ugyancsak öröm, hogy az év legelső napját örömök sorolásával kezdhetem. 🙂 🙂

♥ Fantasztikusan jó érzés a vadonatúj, karácsonyra kapott notebookomon gépelni. Annyira gyönyörű ez a szerkezet, még mindig el sem hiszem, hogy az enyém! (Az előző, kölcsön kapott darab már jó régi és sokkal kevésbé áramvonalas volt, mint ez, de a legrosszabb az volt benne, hogy időnként ha úgy gondolta, akkor kikapcsolt, már nem volt jó az aksija, és lassú volt, mint a csiga. Szóval elég nagy a kontraszt. 😉 )

♥ Erre a hétre „szabit” vettem ki, és nem posztoltam bejegyzést a blogon. Nem mintha lett volna időm rá, de tudatosan is döntöttem úgy, hogy kicsit szünetelek, és más dolgokra koncentrálok. (Azért az Instagram képekre még jutott idő…!) Hiányzik már nagyon az írás, de továbbra is az a kérdés, hogy mégis mikor?! Az írás helyett pedig ezen a héten sok mindenre jutott időm, amint azt majd az alábbiakban is láthatod.

♥ Fagyott szederrel tetézett isteni finom smoothie – kell ennél több egy sűrű (vagy épp kényelmes) reggelen?

♥ Nagycsaládi karácsony csökkentett létszámmal – sajna ez a hét sem telt el betegeskedés nélkül. A fél család itthon maradt, én viszont Nagymanóval elmentem azért a nagycsaládi karácsonyra, ahol nagyon jó volt megint látni a rokonokat. (És olyan szuper gyümölcskenyér formát kaptam, már ki is próbáltam!)

♥ Karácsonyi ajándék nagypapáméktól: anyukámmal megint elmehettünk megnézni az Operában a Diótörőt!! Minden egyes alkalommal elalélok tőle, és még napokig a hatása alatt vagyok. Olyan gyönyörű volt megint, és olyan fantasztikus helyről nézhettük a táncosokat! ♥

♥ Nyálcsorgató reggeli egyik új, karácsonyra kapott szerzeményemből – Nagy Zita Vegán reggelik című könyvéből készítettem el egy nagyon ízletes csicserilepénykét sült édesburgonyával és avokádókrémmel. Nyami!!

♥ A hidegben a kandalló mellett melegedni – a gyerekek is nagyon szeretnék odaülni mellé, és a lángokat bámulni. Télen mindig hálát adok azért, hogy nem kell fáznom, kevés rosszabb dolog van a világon (legalábbis úgy képzelem, mert hála az égnek nem volt még hosszú távon részem benne).

♥ Ha van könyv, amiért teljesen odáig vagyok, akkor az a Crazy Sexy Juice Kris Carr-tól. Másik karácsonyi szerzeményem – hihetetlenül gyönyörű, hihetetlenül hasznos infókat tartalmaz és hihetetlen profi smoothie illetve frissen facsart lé receptek vannak benne. Már kézbe fogni és csodás élmény, hát még lapozgatni és inspirálódni belőle! Ez nem más, mint tiszta inspiráció (ha közelebbről szeretnél megismerkedni vele, akkor mindenképp látogatsd meg Kris honlapját!)

♥ Társasozás Kismanóval és Nagymanóval. Mindkettejükkel lejátszottam egy-egy „Az elveszett nyakék” partit. Bevallom őszintén, hogy ez az 5 éven felülieknek ajánlott csodálatosan gyönyörű társasjátékot én kértem a Jézuskától. Pár éve beleszerettem a Marbushka Magyarországon készített, elképesztő stílusú és kivitelezésű társasjátékaiba. Ennek a játéknak a folyamán a királylány nyakékének darabjait kell összegyűjteni – csomó apró kis féldrágakő tartozik a játékhoz, abból kell kirakni a nyakláncot. Nemcsak nekem tetszik, hanem a fiúk is lelkesen válogatták a köveket. 🙂

♥ Mostanában Törpilla többször is fél 8-ig aludt, micsoda kényeztetés! Remélem megtartja ezt a jó szokását (bár az iskola kezdetével muszáj lesz korábban kelnem, de akkor is…)

♥ Bosszankodtam Turbó miatt a petárdák és tűzijátékok miatt egész szilveszter este és éjjel, de valamennyire kárpótolt érte a gyerekek izgalma, ahogyan fel és alá rohangáltak kis lámpásokkal a kezükben egyik ablaktól a másikig – hihetetlen tűzijáték kavalkád vett minket körbe egész este!

♥ Az év első napját is egy jó kis zöldséglé facsarásával kezdtem: került bele angol zeller, uborka, káposzta, édeskömény, citrom, gyömbér és gránátalma is. Egy másik adagba pedig a gránátalma helyett répa és alma került. Folyékony energia! 😀

♥ Szokásos újévi ebéd szüleimnél – a gyerekek szuperül eljátszottak az unokatesókkal, így még nekünk is volt időnk kicsit beszélgetni.

♥ Barátnőim látogatása és egy kis utókarácsonyozás – annyira örültem, hogy tudtam kicsit beszélgetni velük, már olyan régen nem volt rá mód! Persze mindig úgy tűnik, hogy még hosszú órákon át tudnánk folytatni az eszmecserét…

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .