001 collage (1)

♥ A hét Kismanó ovis szülinapi ünneplésével kezdődött, ugyanis hétfőn szünet volt az oviban, és kihasználtuk a lehetőséget: ekkorra csődítettük oda kis barátait egy játszóházba. Szerencsére nagyon jól sikerült az ünnepség, Kismanó pedig rettenetesen jól érezte magát, és teljesen el volt ájulva a rengeteg ajándéktól!

♥ Törpilla másfél éves lett! ♥ A kisasszonyról ebből az alkalomból cukibbnál cukibb képeket készítettem a vadonatúj fotós hátterem felhasználásával. Nem volt könnyű dolgom, mert pont egy nyűgös délelőttjét fogtam ki, de azért készült pár gyöngyszem. 😀

♥ Legújabb „felfedezettem”, a Hummus Bar. (Le vagyok döbbenve rajta, hogy eddig még nem voltam egyben sem!) Komolyan mondom, hogy a mennyországban éreztem magam! Isteni finom falafel tálat rendeltem humusszal, sok-sok salátával, pitával… És még másnapra is vittem magamnak valamit. Elképesztően finom volt! A kiszolgálás is nagyon kedves volt, úgyhogy ide biztosan visszamegyek!

♥ Hóvirágok és krókuszok!! Minden évben úgy örülök nekik, úgyhogy idén sem maradhatnak ki az örömök közül.

♥ Nagymanóval a kertben sétálgatni és megfigyelni az éledező természetet. Utána azonnal rohanni akart a garázsba, hogy elővegyük a kertészkedő felszerelésünket, alig tudtam visszatartani, hogy még kicsit korai lenne az…

♥ Az idei első kirándulásunk az állatkertbe, melyre Férj tesója is elkísért minket – a gyerekek nagy örömére (és jó sok szuper fotót csinált rólunk, többek között a kollázsban is fellelhető kettő, az egyik engem ábrázol, miközben leleksen fotózom a telefonommal, a másik pedig Nagymanót, aki a térképet tanulmányozza). Kicsit hűvös volt, de nem volt vészesen hideg az idő, és a gyerekeket szemmel láthatólag ez nem igazán zavarta (azért hálát adtam érte, hogy sikerül rájuk rimánkodnom az egyel több réteget reggel…). Az állatkertbe mindig vegyes érzelmekkel megyek, mert csodálattal figyelem a sok-sok szebbnél szebb állatot, ugyanakkor sok olyan (főként nagytestű) állat van, akit nagyon sajnálok, mert nehéz elképzelnem, hogy valóban jól érezhetik magukat ilyen szűk helyen.

♥ Törpillának is nagyon tetszett az állatkert, annak ellenére, hogy nagyon „zötyögősre” sikerült az elindulás, mert hisztérikusan sírt a kocsiban (nekem meg minden idegszálam és hajszálam az égnek állt…). Miután nagy nehezen elaludt, a jóízű alvás után újult erővel és mosolygósan nézegette az állatokat, a végén pedig egy kis önálló sétára is „benevezett”. 🙂

♥ Rájasimogatás a Varázshegyben. Ez a gyerekek kedvenc programja, de én magam is nagyon szeretem. A régi tengeri búvárkodásaim alkalmával is a ráják voltak a nagy kedvenceim, mindig nagyon izgatott voltam, mikor kiszúrtam egy a közelemben úszó példányt.

♥ Végre tiszták az ablakok! A függönymosással is jól haladok, de nem mondom, hogy nem vagyok kikészülve – már második napja mosok folyamatosan. És még nincs vége!!

♥ El sem hiszem: ezen a héten kétszer is sikerül eljutnom futni, ami hatalmas teljesítmény, tekintve, hogy hetek óta nem voltam a betegeskedéseknek köszönhetően. Sajnos a lábam megint rendetlenkedett, de azért kipipáltam egy 5 és egy 8 km-t…

♥ Az óvónénik által előadott éves színielőadás – idén a Jégvarázs ihlette a darabot, melynek minden másodpercét élvezték a gyerekek (egyébként én is). Nagy-nagy köszönet érte az óvoda dolgozóinak, akik minden évben időt és energiát nem sajnálva készülnek a „mesére”.

♥ Jót vidulni Nagymanó „beszólásain”. Egyik nap mérgében elkezdte rugdosni a földön hagyott vadonatúj társasjátékot, és második felszólításra sem hagyta abba. Erre roppant dühösen ráripakodtam, hogy hogy merészeli tönkretenni a társasjátékot, ami ilyen sokba került. Erre ő: „De Anya, ez nem került semmibe, mert ezt a Jézuska hozta karácsonyra…” 😉 Erre először nem tudtam mit reagálni, majd kicsit megenyhülve azt mondtam, hogy az angyalka biztosan szomorú lenne, ha azt látná, hogy mit csinál a játékkal, amit ő hozott…

♥ Kismanóval szülinapjára kapott társasjátékkal játszani – egyre ügyesebb, és annyira élvezi, mikor ő győz! (Szinte mindig. 😉 )

♥ Egy késői óra kettesben Férjjel – ennek folyományaként ugrott a vasárnapi bejegyzés megírása – de nem bánom! ♥

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .