vas pill 116

♥ „Gyümölcsöző” munka a kertben: ezen a héten rengeteget haladtam a veteménnyel, de azért bevallom töredelmesen, hogy volt segítségem – az ásásban, kapálásban és ültetésben is. Egyik nap pedig itt volt anyukám, és vigyázott Tökmagra, míg én kint tevékenykedtem pár órát.

Végre kint figyelnek az ágyásokban a paradicsompalántáim, az apró karalábépalánták, a kicsit erőteljesebb uborkák, zöldell már a rukkola és kibújt a petrezselyem meg pár római saláta is. Vetettem megint retket, rukkolát, és lassan már el is fogyott a helyem… Pedig még annyi minden lenne jó!

♥ Megérkezett Tökmag csinos úszó pelusa! ♥ Olyan csini lesz benne nyáron! Ilyen pelenkát adtam a fiúkra is anno, de muszáj volt beruháznom egy lányos verzióra is – bár a kis kék alsókat is tervezem majd használni.

♥ Írtam, hogy sok-sok apró változtatást tervezek, hogy még „zöldebbé” válhasson az otthonunk. Lépésről lépésre tervezem a dolgot, mert elég sok utánajárást és tervezést igényel.

Első körben ujjongva bontottam ki a frissen megvásárolt csodaszép bambusz törlőkendőket, melyeket mostantól Tökmag arcának, kezének törlésére használok evés közben/után – eddig papírszalvétát, nedves törlőkendőt, szalvétát, papírzsebkendőt használtam erre a célra. (Ezek a törlőkendők egyébként használhatóak popsi törlésre is.) A lényeg, hogy újra használhatóak, 60 fokon moshatóak.

Az a célom, hogy kevesebb szalvétát, papírtörlőt használjunk a jövőben, és ez az első kis lépés ezen a téren. Nagyon elégedett vagyok! (További „újrahasznosítós” és „csináld magad” törlőkendős/szalvétás ötleteim is vannak, melyek kétségtelenül még gazdaságosabbak, de ezeknek a szépségeknek nem tudtam ellenállni…)

♥ Tiszta-csajos találkozó barátnőmmel (Tökmag keresztanyukája) és kislányával. A lányaink között csupán két hónap a korkülönbség, így aránylag sokat találkozunk – megint nagyon jó volt beszélgetni és sétálni egy nagyot.

♥ Virágmagokat elvetni a ház előtti kis ágyásba, ahol már elvirágzottak a tavaszi hagymások. Kíváncsi vagyok, kikel-e majd a sok-sok bársonyvirág!

♥ Az idény első adag elfogyasztott spárgája! Mmmm! De hiányzott már! Egyszerű spárgás-fetás tésztát készítettem a hétvégén, Férj ropogós bacont kapott a tetejére (féltem, hogy egyébként a fejemre borítja), én viszont nagy marék bébi spenótot kevertem hozzá. Isteni volt! 🙂 (Ez volt a recept alapja.)

♥ Háromszor is voltam futni, hip-hip hurrá! Igaz, hogy a táv továbbra sem volt több, mint 3,5 km, de az intenzitást már variáltam. (Lekopogom, a lábam is elég jól bírja, bár másnap reggel szokásosan érzem a bokám…)

Vaníliás habbal tálalni a szezon első finom eprét- az egész család repetázott belőle! 😉

♥ Babakocsis futás Tökmaggal – el sem hiszem, hogy a harmadik gyereknél kell rájönnöm arra, hogy milyen jó is a babakocsis futás. Eddig valahogy nem volt hozzá érkezésem. Gyalogolni gyalogoltam, de olyat még nem csináltam, hogy beöltözzek teljes felszerelésbe (pulzus mérővel, órával), és így menjek edzeni. Nagyon tetszett! Viszont meglepő, hogy mennyivel nehezebb így a futás, a babakocsit tolva magad előtt. Sokkal rosszabb volt a teljesítményem, mint „normál” futás esetén.

♥ Kismanóval vacsorát készíteni. Ő mosta meg a retket és pici paradicsomokat, majd gondosan (figyelve az arányokra) elosztotta őket mindenki tányérján. Nagyon büszke volt a teljesítményére! Annyira, hogy jókedvében még Nagymanó székét is a helyére tolta, és a testvére alá tette (nála az ilyen gáláns tettek nagyon ritkák! 😉 ).

♥ Locsolás a kertben Kismanóval. Utána pedig „romeltakarítottunk”. Sajnos egy ideje vakond-vendégünk van, aki lépten-nyomon nagy túrásokat hagy maga után a pázsiton. Most Kismanó a kesztyűjével és lapátjával felszerelkezve segített eltakarítani az óriási földhalmokat a fűről… Tényleg nagy segítség volt.

♥ Rendet tenni a kamrában – ez biztosan viccesen hangzik, de kb. egy éve halogatom a dolgot. Most megtettem. Nem mondom, hogy 100%-os, de akkor is felemelő bemenni és körbe nézni… És sok-sok helyet látni, mert mindent rendbe tettem és szortíroztam és szelektáltam. Szóval nagyon felemelő mostanság bemenni a kamrába!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

“VasárnaPillanatok #116: Derűs május” - 2 hozzászólás

  1. Nekem is a kert, a jó idő és egy hétvégi összevont családi ünnepség tette boldoggá a hetemet. 🙂
    A kamra rendbe tételét én is régóta halogatom. Ha írnál egy kamra rendszerezős bejegyzést, lehet, hogy kedvet kapnék hozzá…

    • Nem is rossz ötlet!
      Egyébként kimaradt, hogy nálunk is volt szülinapi ünnepség, Tökmag keresztapukájának szülinapja, amire készültem is sokat: csokis-mandulás kekszet sütöttem neki, és keretben kapott fotókat saját magáról és a keresztfiairól és -lányáról. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .