Ez a hét különleges élményekben bővelkedett, mert Férjjel egy kis barcelonai utazást tettünk kettesben. Azaz hármasban, hiszen ott volt velünk Tökmag is. 🙂 A gyerekek maradtak, a nagyszülőknek hála! (Köszönjük-köszönjük-köszönjük!) Így a saját tempónkban, a saját ízlésünk szerint tudtuk felfedezni ezt a fantasztikusan hangulatos várost. Ezzel egy jó időre búcsút mondtunk utazásainknak, de persze kicsit sem szomorúan. ♥

vaspill 63

Néhány emlékezetes momentum ebből az érzékeket beszippantó városból:

♥ Megpillantani a rég nem látott tenger kékjét, beszívni a sós víz semmihez sem hasonlító illatát. Egyszerűen imádom!!! Ez a lista kötelező első helyezettje! A többi csak ezután következik, de már nem fontossági sorrendben.

♥ Felülni egy emeletes turistabuszra, és órákig csak bámészkodni: az embereket, épületeket, híres helyeket nézegetni – nagyon érdekes és élvezetes volt!

♥ Találkozás rég nem látott, kint élő ismerőseinkkel és két kisfiukkal a strandon. Jó volt megint beszélgetni, fura volt, hogy mindezt kevésbé „megszokott” környezetben tesszük. Nagyon jó kis délután volt!

♥ Az ég vakító kékjében gyönyörködni és örülni a tökéletes városnéző időnek (napsütés, esőmentes 20 fok).

♥ Eredeti spanyol tapast enni a város ezernyi tapas bárjából válogatva – valódi kulináris utazás volt! (És milyen ideális egy várandós számára – egy kis falat itt, egy kis falat ott…)

♥ Megannyi csodálatos épület és műalkotás megtekintése (csak Férjet volt kicsit nehéz motiválni, mert őt nem igazán mozgatják a művészetek – de a kedvemért hajlandó volt mindent megnézni!). Természetesen a pontot az i-re a Sagrada Família tette föl, sikerült még az egyik tornyába is felmennünk. Lenyűgöző!

♥ Rádöbbenni, hogy passzívan még mindig jól megy a spanyol, úgyhogy időnként kényszerítettem magam, hogy használjam is – és sikerrel!

♥ Vaníliás latte és croissant reggelire – a hagyományos spanyol reggelizők helyett általában a szálláshoz közel eső Starbucks-ot részesítettük előnyben (ez van, most már bevallhatom, hogy fanatikusok vagyunk).

♥ Egy finom hot dogot elmajszolni a kikötőben, miközben a tengert és a vitorlásokat bámultuk – ez így volt tökéletes!

♥ Az esti gyaloglás után ledőlni az ágyra, és naplóban leírni a napi történéseket (bár sokszor nem jutottam a végére, olyan fáradt voltam).

♥ Fagyikelyhek, sütik, friss gyümölcssaláta – mindent ki kellett próbálni!

Piaci kavalkád a La Boquería-n. Na, ott aztán tátva maradt a szám! Tudnék vagy egy tucat elképesztő fotóval szolgálni, de valahogy szelektálnom kellett.

♥ Újra meg újra rádöbbenni, hogy Gaudí milyen zseniális ember lehetett…

♥ Séta reggel, séta délben, séta este. Közben nézelődés, fényképezés, csemegézés – tökéletes! (Na, azért azt sem rejtem véka alá, hogy délutánonként már lépni alig bírtam a derékfájástól, a végére meg már a sarkam is teljesen kivolt, de abszolút megérte!)

Aztán folytatni az örömteli pillanatok számolgatását itthon is:

♥ Tökmag már olyan erősen mozgolódik, hogy kedden Férj, és a hét végén már a gyerekek is érezték kívülről. De vártam már ezt is! 🙂

♥ Viszontlátni a gyerekeket, akiket már nagyon hiányoltunk.

♥ A saját ágyunkban álomra hajtani a fejünket, a másik szobából áthallatszó szuszogó gyerekeket hallva. (Az öregedés első jele: csak a saját ágyadban tudsz igazán jól aludni!)

♥ Anyák napi ajándékok fabrikálása Nagymanóval a nagymamáknak – nagy sikerük volt!

♥ Anyák napi virág a gyerekektől (na, jó, Férjtől) – nekem. 😉

De szuper egy hét volt ez! Neked mi tette boldoggá a hetedet?

“VasárnaPillanatok #63: ¡Hola Barcelona!” - 1 hozzászólás

  1. Anyák napja kiemelkedik a hét eseményei közül 2X-es anyaként, és 3X-os nagymamaként (egyenlőre): a szép virágokkal, csak az unokák készítette meglepetések vették fel a versenyt, és persze az, hogy láttam Őket 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .