colour loverSzeretnéd kitalálni, hogy milyen színvilága legyen a lakásnak. Milyen legyen a fal, milyen kiegészítőket és bútorokat vegyél. De fogalmad sincs, melyik szín pontosan miként is passzol a többihez.

Esküvőt vagy egyéb rendezvényt szervezel. Szeretnéd, ha a dekorációban mindenhol visszaköszönne egy bizonyos színharmónia.

Weboldalt tervezel magadnak, de nincs ötleted, hogy pontosan milyen színkombinációk lennének jók erre a célra.

Szívesen összeállítanál valami igazán trendi ruha szettet, több különféle színből.

Vagy egyszerűen csak imádod a színeket, és szeretsz velük játszani, álmodni. 🙂

Akkor épp Neked való az alábbi 5 „színes” online eszköz. Főként lelkes amatőrök, illetve félprofik figyelmébe ajánlom az alábbi forrásokat, melyek nem túlontúl professzionálisak (azaz nem kell hozzá tervezőnek lenned, hogy megértsd a használatukat), ugyanakkor nagyon sok inspirációt és ötletet meríthetsz belőlük!

1. Colour Lovers

Kreatív online közösség, melyhez csatlakozva megoszthatod a legfrissebb színpalettákat, mintákat és trendeket, és persze mások ötleteiből válogathatsz. A Colour Lovers oldalán több mint 7 millió szín és 3 millió színösszeállítás között dúskálhatsz. A paletták között válogathatsz a legnépszerűbb, legtöbbet nézett és legfrissebb elemek között. Ez maga a színparadicsom!

design seeds2. Design Seeds

Mindenkinek, aki színfanatikus! Ez több, mint inspiráció, ez már repülés az álmok színes szárnyain!

A Design Seeds egy blogból nőtte ki magát, és az alkotója igazi színrajongó művészlélek. Jessica olyan „színspirációkat” készít, melyek egy gyönyörű fotóból, és annak 5 fő színéből állnak. Rátekintesz a képre, majd beleszeretsz a színekbe – az egész egy pillanat műve!

Ha ez nem lenne elég, akkor a Fresh Hues menüpont alatt a blogjába nyerhetsz betekintést, ahol minden képhez négy szín tartozik, és színek szerint válogathatsz a bejegyzések között. Mennyei!

3. Degraeve

A Degraeve nem más, mint egy színpaletta generátor. Nagyon gyakorlatias és praktikus. Nem éppen inspiráló a felület, ugyanakkor nagyon egyszerű. Feltöltöd egy az interneten talált fotó URL-jét, és megkapod a fotón szereplő 10 leghangsúlyosabb szín kódját. Elképesztő!

color hunter4. Color Hunter

Ha ez nem lett volna elég, akkor látogass el a Color Hunter oldalára, ahol más felhasználók által feltöltött fotók és színpaletták között keresgélhetsz – sőt, Te is csatlakozhatsz, és a képeket gyűjtheted, és sajátokat is tölthetsz föl.

5. TinEye

Ha az eddigi eszközök úgy gondolod, hogy lenyűgöztek, akkor ettől majd tuti leesik az állad! 😉

A TinEye Labs MultiColr Engine alkalmazása arra képes, hogy a Flickr képmegosztó portál több mint 10 millió fotója közül színek alapján keress.

Nincs más dolgod, mint hogy megadj öt (igen, nem egy, hanem rögtön öt!) színt, beállítsd a csúszkával a színek arányát (a program még erre is képes), majd káprázzon a szemed! Megkapod a Flickr összes olyan fotóját, mely a megadott színárnyalatokban játszik.

tineyeEzen kívül a TinEye-nak van egy olyan terméke is, ami ugyancsak nagyon elmés: ez egy fordított fotó keresőmotor. Tehát nem kulcsszó vagy link alapján keres fotót, hanem fotó alapján linket.

Tölts fel egy bármilyen általad választott képet, vagy add meg a hivatkozását, majd a keresőmotor képfelismeréses technológia segítségével megadja az interneten szereplő összes olyan általa ismert forrást, ahol megjelenik a kép. Ezzel a módszerrel például nagyon szépen vissza tudod követni egy kép forrását.

Hogy tetszenek? Remélem egy kicsit azért Téged is lázba hoztalak! 😉

Fotók forrásai sorrendben: Colour Lovers, Design Seeds, Color Hunter, TinEye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .