vasárnapillanatok 46

Az idei legutolsó VasárnaPillanatok egyben a leghosszabb is. Karácsony táján az ember alig tudja számba venni a sok-sok átélt szép pillanatot.

Ennek fényében körvonalazódott bennem, hogy mi is tulajdonképpen a boldogság. Az, amikor szeretnéd megállítani a pillanatot. Az, amikor teljes mértékben élvezed azt, ami történik Veled, és teljes átéléssel vagy jelen a „mostban”. Minél többször érzed ezt, annál boldogabbnak mondhatod magad! 🙂

Boldog pillanatok a héten, a karácsony szelleméből töltekezve:

♥ Sikerült a karácsonyfát megint gyönyörűen feldíszíteni, annak ellenére, hogy az égősorok elromlottak, és az utolsó pillanatban kellett Férjnek rohannia, hogy újakat vegyen (pedig már őrült késésben voltunk a készülődéssel).

♥ Egész jól sikerült az ünnepi aromatikus csülök (23-án estére készült).

♥ Szenteste a gyerekekkel, mikor Nagymanó ugrált örömében az ajándékok és a karácsonyfa láttán.

♥ Együtt lenni a családdal, érezni a szeretetet és meghittséget – számomra ezt a mindenhol (nagyszülőknél, dédszülőknél, itthon) felcsendülő Mennyből az angyal és a közös éneklés jelenti a karácsonyfa fényeinek aláfestésével.

♥ Amikor nagymanó azt mondja, hogy ő ilyen babát akart egész életében (babát kért a Jézuskától!). Zárójelben megjegyzem, hogy azért az autópályának is borzalmasan örült. 😉

♥ Mindenki nagyon örült a kézzel készített ajándékoknak: sütinek és chutney-nak.

♥ Vidám karácsonyi ebéd a családdal.

♥ A gyerekek eksztatikus játéka az új játékokkal.

♥ Igaz, hogy nagy bánatomra nem esik a hó, de legalább az eső sem zuhog non-stop – 25-én és 27-én is gyönyörűen sütött a nap!

♥ Vidéki karácsonyozás alkalmával Kismanóval sétálgatni a faluban – egyetlen emberrel nem találkoztunk az úton! (Ezen mindig ledöbbenek budapesti fejjel.)

♥ Örülni a rengeteg szép ajándéknak! Tervezgetni, hogy mennyi mindent főzök majd a fantasztikus szakácskönyvekből, mit sütök majd az új tortaformámban, és mit jegyzetelek majd a szép füzetembe az új tollammal. Kimosni a szuper új pizsamáimat (és fehérneműimet, de ezekről nincs fotó ;-)), hogy minél előbb használatba vegyem őket.

♥ Harmonikus családi reggeli után karácsonyi zenét hallgatva azt figyelni, ahogy a két kisfiam teljes egyetértésben játszanak (minő ritka pillanatok egyike! :)).

♥ Este karácsonyi dalokat énekelni a gyerekeknek lefekvés előtt (pedig egyébként utálják, ha énekelek!), majd amikor utána Nagymanó azt mondja, hogy „Anya, szép volt!”. ♥

♥ Napsütésben futni menni kis edzőmmel, Nagymanóval, aki végigbringázta mellettem az 5 kilométert. Egyszerűen zseniális volt!

Kismanóval brownie-t sütni a családi karácsonyra, és azon derülni, hogy milyen eszméletlen csokis lett mindene a folyamat végére.

♥ Elkészíteni életem első paradicsomos húsgombócait – eddig soha nem voltam képes rávenni magam, hogy ennyit pepecseljek egy húsétellel, de igazán kellemes meglepetés volt a készítés.

Neked mi tette boldoggá 2013 utolsó hetét?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .