ballet nycGondoltál már valaha arra, hogy egy vadidegenekkel teli helyen táncra perdülj? Persze a tánchoz ütős zene is dukál, így jó, ha van Nálad egy iPod. 🙂

Az meg úgyis mindegy, hogy más nem hallja a zenét, a lényeg, hogy Te jól érezd magad.

Nem tudod elképzelni? Vannak, akik nemcsak elképzelik, hanem meg is valósítják!

Pár éve indult útjára egy már mozgalommá szélesedett jelenség, a „Public Dance” (tánc nyilvános helyen), avagy a „Dance Like Nobody’s Watching” (táncolj, mintha senki se nézne).

A legelső és legnézettebb videót Preston Leatherman csinálta, azóta már több, mint egy milliószor játszották le a Gumiláb filmzenéjére táncoló srác vidám táncprodukcióját.

Public Dance a Gumiláb zenéjére

A másik népszerű helyet Angela Trimbur foglalja el a listán, aki táncolt már bevásárlóközpontban és reptéren is.

Public Dance az LAX reptéren

A világ minden tájáról kerül a YouTube-ra nyilvános táncolókról videó, úgyhogy biztosan van benne valami felemelő! 😉

Public Dance Liverpool-ban

Public Dance Helsinkiben

A Dance Walk-ról hallottál már? A „táncos séta” népszerűsítése Ben Aaron nevéhez kötődik, aki mindig is hadilábon állt a sportokkal.

Tudta, hogy szereti az embereket, New York utcáit, és persze a táncot. Egy utcai táncost látva ugrott be neki, hogy ebből egy új sportág is születhet! Azóta Ben Dance Walk Fitnesszel tartja magát formában, a New York-i járókelők nem kis ámulatára! Ugyanakkor energikus mozdulatai és jókedve láttán mások is felderülnek, és még csatlakoznak is hozzá! 🙂

Nagyon vicces, azon tűnődőm, ilyen csak New York-ban fordulhat elő?!

Dance Walk Fitness New York-ban

Neked mi a véleményed egy ilyen „mutatvány” láttán? Szerinted őrültség? Vagy magamutogatás? Vagy egyszerű lázadás a közöny és a hétköznapi ellen?

Ha én meglátom őket, akkor az jut eszembe, hogy nemcsak táncolni kell tudni hozzá, hanem jó, ha az emberben van némi kurázsi is. Totál őszintén? Én irigylem őket!

Jó lehet fittyet hányni mások véleményére és így kifejezni azt: ne vedd magad túl komolyan! Meg persze van abban bőven találékonyság és kreativitás, hogy ilyen szintű kis filmet összeállítson valaki (van még a neten választék bőven, de nem mindegyik ilyen igényes).

Ha meglátom őket, akkor felvillanyoz a gondolat, hogy az ember szabadon azt teheti, amit csak akar.

Akár már holnap táncra perdülhetsz a sarki buszmegállóban, a könyvtárban vagy a liftben – mindenki szeme láttára. Vagy esetleg ma?!

Ui.: Még ha nem is valósítom meg, már akkor is jó érzés volt elképzelni, hogy mi lenne ha… 😉

Fotó forrása innen

“Táncolj, mintha senki se nézne!” - 5 hozzászólás

  1. Gondolom, egy bizonyos koron túljutó táncolóért jönne egy szirénázó autó és elvinné az illetőt egy kis fehér szobába, ahol azt mondogatnák neki fehér köpenyes ápolók: „Megnyugszik a beteg …..!” 🙂

    Valóban kell egy nagy adag bátorság, és nem kis őrültség a mutatványhoz. Én próbáltam egy hasonlót, de persze kisebb közönség előtt, és így is embert próbáló volt, de nagyon felszabadító érzés!

    • Erről a „bizonyos koron túlról” az jutott eszembe, hogy anno mikor Los Angelesben Venice Beachen voltam, mennyire megdöbbenve tapasztaltam, milyen „őrült” figurák múlatják látszólag nagyon boldogan az idejüket a parkban (tengerparton). Pl. egy idős, hippi kinézetű pasi vitt magával egy magnót és csak úgy a saját örömére táncikált a park közepén. És még sorolhatnám… Úgy tűnt, egyedül csak én lepődöm meg, a helyiek totál természetesnek vették, hogy „itt mindenki azt csinál, amit akar”. És tényleg elfogadják minden bogarát és furcsaságát a többieknek, talán persze kicsit megmosolyogják, de attól távol vannak, hogy elítéljék őket. Szóval nagyon jó érzés volt ezt látni!

  2. Ja, még annyit, hogy ég és föld különbség van a dance walking és a többi video között. Ha semmi viszajelzés nincs, a nézők részéről, az szomorú. Ha viszont a közönség „vevő” az ötletre, az feldobja az egészet!

  3. Ez az utolsó nagyon aranyos, ahogy a különböző korosztályok táncolnak! :))
    Én addig jutottam el, hogy tátogok a buszon, ha élvezem a zenét. 😛

    • A múltkor, mikor a parkban sétáltattam a kutyát, egy ipodot hallgató, futáshoz bemelegítő csaj mellett mentem el, aki teli torokból énekelte az aktuális azám instrumentális részét. Nem volt szöveg, hamis is volt, de még így is ráismertem. Vicces volt! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .