Soha nem tanultam semmilyen hangszeren játszani, és bevallom, ez egy kicsit hiányzik az életemből. (Tudom, ezzel sokan épp ellenkezőleg vannak, ki nem állhatták gyerekkorukban a zeneórákat! Lehet hogy akkor én sem lettem volna annyira oda az ötletért.).

Nagyon szeretem a klasszikus zenét, és minden idegszálammal képes vagyok a zenén „csüngeni”. Kíváncsi vagyok, milyen érzés lehet mindez egy olyan embernek, aki minden nehézség nélkül játszik a zongorán vagy hegedűn. Biztosan csodálatos! 🙂

A zene bizonyos, hogy boldoggá teszi az embert, az pedig nagyon változó, hogy ki milyen zenei ízléssel rendelkezik. Hozzám közel áll a komolyzene, ugyanakkor nem vagyok különösebben járatos a komolyzene világában.

Szeretek otthon időnként klasszikusokat hallgatni (pl. Tchaikovsky, Debussy, Mozart vagy Chopin), de nagyon tetszenek a mostanában divatos könnyűzenei feldolgozások is, klasszikus hangszerléssel. Talán az első sikersztori ebben a témakörben a The Piano Guys formáció volt, akik a mai napig szerintem a legismertebbek ebben a zenei stílusban.

Biztosan vannak olyan komolyzenei rajongók, akik kevéssé értékelik az ő munkásságukat, ugyanakkor én úgy érzem, hogy ennek a fajta „átmenetnek” két nagyon különböző zenei stílus között igenis van létjogosultsága. Egyrészt mert úgy tűnik, hogy nagyon sok embert megmozgat és vonz, másrészt pedig hidat képezhet a populáris zene és a mostanában fiatalok körében kevésbé népszerű komolyzene között. Én legalábbis így érzem. 🙂

Mai válogatásomba olyan ismert zeneszámok klasszikus feldolgozásait tettem, melyeket élmény hallani és látni – szerintem egytől egyig lenyűgözőek!

Simply Three: Adele – Rolling In The Deep

The Piano Guys: Christina Perri – Thousand Years

Robert Mendoza: Ellie Goulding – Still Falling For You

Lindsey Sterling: Leonard Cohen – Hallelujah

2Cellos: AC/DC – Thunderstruck

Brooklyn Duo: Metallica – Nothing Else Matters

Simply Three: Avicii – Wake Me Up

Taylor Davis: Star Wars Medley (Csillagok háborúja filmzene)

2CELLOS: Guns N’ Roses – Welcome to the Jungle

Brooklyn Duo: Adele – Hello

The Piano Guys: Bruno Mars – Just The Way You Are

DHSharp: Ellie Goulding – Love Me Like You Do

2CELLOS: Michael Jackson – Smooth Criminal

Albert and Tiffany Chang: Disney – Frozen (Jégvarázs filmzene)

Neked melyik tetszik legjobban? Számomra nehéz a döntés, nem is tudnám egyetlenegy formáció vagy szám mellett letenni a voksom. Mindenesetre a Simply Three és a 2CELLOS számai nekem elképesztőek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .