orly wahbaA múlt héten bemutattam Neked két kedvességért folytatott mozgalmat. Most pedig jöhet a harmadik!

A Life Vest Inside (LVI) küldetése, hogy a kedvességgel egyesítse a világot. A non-profit szervezet célja, hogy az embereket ráébressze a bennük rejlő kiaknázatlan lehetőségre, mellyel a világban igazi, pozitív változásokat hajthatnak végre a kedvesség erejével.

Fontos számukra nemcsak a kedvesség, hanem az önkéntesség középpontba helyezése is.

A legfontosabbnak azonban azt tartják, hogy az embernek megfelelő legyen az önbecsülése. Ugyanis a LVI véleménye, hogy azokból az emberekből hiányzik leginkább a kedvesség, akiknek alacsony az önbecsülése. Amint felfedezi az ember a saját értékeit, úgy lesz képes másokban is meglátni a jót.

A LVI-t 2011-ben alapította a New York-i Orly Wahba, aki korábban tanárnőként, illetve számos szervezet önkénteseként tevékenykedett. A LVI alapítása előtt is az volt a fő célja, hogy a környezetében élő fiatalokat rávezesse a kedvesség fontosságára, de aztán úgy döntött, ha nagyobb változásokat akar véghez vinni, ahhoz nagyobb szervezetre van szüksége.

Igazán híres a „Kindness Boomerang” azaz „Kedvességbumeráng” című kisfilmjével lett, melyet már több mint 20 millióan láttak a világ minden táján. A film arról szól, hogy ha valakivel kedvesen bánnak, akkor ő is kedvesen viszonyul majd másokhoz, míg a „kedvességi lánc” körbe nem ér.

A LVI számos rendezvényen vesz részt, cégeknek, szervezeteknek, iskoláknak tart előadásokat, és persze filmjével és gondolataival inspirálni szeretné az összes oldalukra látogatót.

Újabb kisfilmen és egy mobil alkalmazáson dolgoznak, de szerveznek kedvességi flashmobokat, vagy például jótékonysági futóversenyen hívják föl a figyelmet a kedvesség fontosságára.

logo lviTevékenységüket pénzadományokból tartják fönt, amennyiben a projekt felkeltette az érdeklődésed, és úgy gondolod, hogy érdemesek rá, adományozni a honlapjukon keresztül lehet.

Milyen szuper, hogy vannak ilyen emberek, le a kalappal! 🙂

Milyen jó lenne, ha itthon is aktívan működne egy ilyen szervezet! Ti tudtok ilyenről?

Fotó forrása: blog.ted.com

“A kedvesség olyan, mint a bumeráng: mindig „visszaszáll” hozzád!” - 4 hozzászólás

  1. Bár még személyesen nem találkoztam ilyennel, de több hely (kávézó, fagyizó…) csatlakozott már az „Adj egyet ajándékba!-Suspended Coffee Magyarország” mozgalomhoz. Nagyon kedves (kedvességes 🙂 ) kezdeményezés.
    Remélem megállíthatatlanul terjednek majd!
    Addig is: éljenek a mindennapi, semmibe nem kerülő „adományok”, a mindennapjainkat derűsebbé tévő, kincset érő apró, figyelmes kedvességek és a „Boldogsággyárak” 🙂 !
    Orsi

  2. Talán kicsit didaktikusnak tűnik a kisfilm, (meg igazi amerikai feeling) de segít ráérezni az egész mozgalom „ízére”! Nekem tetszik!

    • Nekem is ugyanez volt az érzésem. Lelki szemeim előtt élénken kirajzolódott a magyar verzió. Milyen jó lenne egyet csinálni! A budapesti belvárossal, arcokkal, helyzetekkel… Lehet, hogy más lenne a stílusa, de jobban megfogná a magyar embert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .