Woman Resting in BathNéhanapján az ember megérdemel egy kis kényeztetést. Az alábbi „Kényeztető pillanatok” lista lényege, hogy kis befektetéssel nagy örömhöz illetve elégedettséghez juss, akár a hétköznapok, akár ünnepnapok során. Természetesen a lista megalkotása teljesen szubjektív alapokon nyugszik, de bízom benne, hogy hasonló az ízlésünk!

Ha fáradt vagy, ha stresszes vagy, ha nyomott a hangulatod, vagy egyszerűen szeretnéd egy kicsit pozitívabban látni a világot, akkor válassz az alábbi felderítő kényeztetések közül! (A türkizzel kiemelt részek általam válogatott tippeket rejtenek – ezek közül biztosan tudnék választani…)

1. Végy egy jó illatos fürdőt! Ez mindig beválik! Ízléstől függően használhatsz fürdőgolyóthabfürdőt vagy olajat a vízbe, attól függően, hogy melyiket szereted a legjobban.

2. Használj jó minőségű testápolót! Isteni érzés egy finom állagú és illatú testápolóval bekenni a bőrünket, miután kijövünk a fürdővízből. Vegyél egy pazar krémet, és használd csak a különleges, „kényeztető” alkalmakra.

mécsesek3. Gyújts gyertyát! Bár elsősorban télen szoktam használni a gyertyákat, de egy nyári estén sem megvetendő a hangulatos gyertyafény. Gyújts mécseseket a teraszon/erkélyen! Kereshetsz szúnyogriasztós (citronellás) változatot is. 🙂

4. Kényeztesd a füled kellemes zenével! Ez mindenki számára mást jelent, az én választásom Norah Jones, Diana Krall, Shakira, vagy Adele, ha pihenésre vágyom. Jöhetnek persze a (többnyire) könnyed klasszikusok is, mint Mozart, Chopin vagy Debussy.

5. Lepd meg magad egy jó kis könyvvel vagy magazinnal! Az olvasás természetesen kombinálható a fürdővel és a zenével is. Ha már lúd, legyen kövér! 😉 Ne feledd a magazint és a könyvet később másoknak is kölcsönadni, így biztosan többszörösen megtérül a „befektetésed”.

6. Vásárolj magadnak élményt! Jöhet bármi, amit szeretsz, ami jókedvre derít: mozi, színház, táncelőadás, koncert, kiállítás, múzeum, vadasparki vagy állatkerti kiruccanás, egyestés főzőtanfolyam.

tea7. Vegyél egy doboz/csomag finom teát! Egy jó minőségű tea illata és íze is jókedvre derít. A teázás nem csoda, hogy a világ számos pontján szigorú rituálé szerint zajlik – hiszen nemcsak egy folyadék megivásáról, hanem magáról az élményről, az élvezetről is szól. (Hát, még ha pároddal vagy barátoddal osztod meg a teázás élményét!)

Holnap is nézz vissza, mert további kényeztető ötletek következnek! 🙂

Képek forrásai sorrendben: thebudgetfashionista.com, gardenking.co.uk, positivepotential.com.au

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .