Neil_Pasricha-306-3061000 Awesome Things. Hallottál már róla? Nagyon érdekes történet! A mai bejegyzés Neil Pasricha-ról, a 1000 Awesome Things (1000 tök jó dolog) blog szerzőjéről szól.

Neil Pasricha 2008-ban indított blogja mára már világhírűvé vált, és teljesen megváltoztatta megalkotója az életét. Pontosan hogyan is történt mindez?

Neil Pasricha bevándorló (kenyai és indiai) szülők gyermekeként a kanadai Toronto külvárosában látta meg a napvilágot, nyugodt, szép gyermekkora volt. Az életében szép rendben folytak az események, lediplomázott, rendes munkát talált, majd megnősült.

2008-ban nagy lelki válságon esett át, miután felesége elhagyta, illetve egyik legjobb barátja hosszas depressziót követően öngyilkos lett. Ekkor döntött úgy, hogy változtat a dolgokon, és mostantól más szemszögből nézi majd a világot. Úgy érezte, találnia kell arra valami módot, hogy az élet napos oldalára koncentráljon, ahelyett, hogy csak a problémákat látja maga előtt.

Ezért kezdte el írni a 1000 Awesome Things, azaz „Az 1000 tök jó dolog” című blogot, melynek az volt a célja, hogy 1000-től visszafelé haladva minden hétköznap megnevezzen egy apró örömöt az életben. (Van, hogy egy optimista ötlethez csak pár mondatot ír, de olyan is van, hogy hosszabb bejegyzés kerekedik egy örömhöz kapcsolódóan. )

Ilyen öröm például „kő-papír-ollóval dönteni valamiről (#956)”, „az eső illata a forró járdán (#937)”, „mikor van maradék torta az irodai konyhában (#915), „a pacsit adó kisgyerekek (#886)”, „kiszállni a kocsiból egy hosszú út után (#843)”, „az utolsó darab kirakót a helyére illeszteni (#724), „amikor a főnököd korán hazamegy (#684), vagy éppen „úgy nevetni, hogy még a könnyed is kicsordul (#538)”.

neil-pasrichaNeil legfőbb célja az volt, hogy minden nap eszébe jusson (és persze az olvasóknak is eszébe juttassa), hogy milyen fontos az optimista gondolkodásmód, és mennyire fontos megbecsülni és élvezni az élet által nyújtott legegyszerűbb örömöket is.

Blogja a teljes ismeretlenségből indult (mint említi, kezdetben az anyukája volt az egyetlen olvasója), majd szép lassan százak, ezrek, tízezrek, százezrek, és milliók kezdték olvasni, a világ minden tájáról.

Neil 2012 tavaszán jutott el az 1-es számú jó dologig, azaz eddigre gyűjtött össze 1000 pozitív dolgot az életből. Ez alatt a négy év alatt hihetetlen sikereket ért el.

Blogja háromszor nyert Webby díjat (ez az Internetes Oscar), és mindhárom megjelent könyve (The Book of Awesome, The Book of (Even More) Awesome, The Book of Holiday Awesome) New York Times bestseller lett.

Bár az ezer dolgot mára már sikerült összegyűjtenie, továbbra is működik a blog, újra és újra olvashatjuk a bejegyzéseket minden nap. Mostanra már 50 millióan látogatták meg az oldalt, és továbbra is napi 100 000 rajongó követi Neil-t a közösségi oldalakon és a blogon keresztül.

Ha érdekel Neil humoros és érdekes előadása a sikerhez vezető útról, akkor nézd meg az alábbi magyarul feliratozott videót, melyben a TED TV előadójaként beszél arról, hogy mennyire fontos az életben az a három dolog, ami a boldogsághoz és a sikerhez hozzásegítette. Ez egyébként véleménye szerint a pozitív hozzáállás, az örömök tudatos megélése és az, hogy légy önmagad.

Hát, nem tök jó? 🙂

 Fotók forrásai sorrendben: blogs.canada.com, writersfestival.org    

“1000 jó dolog az életben” - 4 hozzászólás

  1. Az „1000 tök jó dolog” és a „Napi boldogság” között legalább egy hasonlóság van. Ez az anyukák rajongása gyermekeik alkotása iránt!

  2. Tegnap elolvastam a cikkedet, és ma egész nap ezen gondolkodtam, és észrevettem, hogy milyen jó nekem. 😀 és elhatároztam, hogy írni fogom, mert akkor nem felejtem el. Most megnéztem a videót és csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm Anni, hogy eljuttattad hozzám 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .