Piknik9A gyerekekkel lassan egy éve folyamatosan pikniket játszunk a gyerekszobában, amióta csak eljöttünk tavaly augusztusban a Balatonról. Azóta készülünk arra, hogy idén nyáron visszatérünk; addig is „tartjuk magunkban a lelket” a mi kis szerepjátékunkkal. 🙂

Nagymanó leteríti a nagy strandtörölközőt, hozza a köpenyét, fürdőnadrágot is készít, majd nekiáll a kis gyerekkonyhában az ételek és italok elkészítéséhez. Most már Kismanó is beszáll a játékba, ő szokta a kis műanyagból és fából készült finomságokat szervírozni. (Nagymanó nem kis felháborodására, hiszen nem akarja, hogy más arassa le a babérokat…)

Ez az egyik kedvenc játékom! Olyan idilli a szobában a strandtörölközőn heverve eljátszani, hogy a napsütésben finomságokat eszünk egy parkban vagy vízparton. Olyan jó, hogy komolyan veszik a fantáziálást, így még könnyebb nekem is teljesen beleélni magam a szerepbe. (Néha ugyan átváltunk orvososba, ilyenkor a törölközőn fekve gyorsan meg is gyógyítanak…)

Piknik4A hétvégére nem mondanak valami jó időt, inkább esőt és szelet, úgyhogy a legtöbb szabadtéri program kilőve. Az igazi piknik legalábbis biztosan.

Mi lenne, ha ezen a hétvégén tényleg piknikeznénk egyet? Mit szólsz? Én így képzelném el…

Végy egy nagy-nagy kockás vagy szép mintás terítőt, kerüljön az a földre. Hozhatsz pihe-puha párnákat is, hogy legyen mire leheveredni.

Dekoráld ki a szobát! Tehetsz föl lampionokat, kis égősorokat, vághatsz ki felhőket és egy napot színes kartonból. Rakosgass ki mécseseket és gyertyákat esti piknikhez (gyermektelenek előnyben ;-)), készíts egy kis vázába friss virágot (nekem most pünkösdi rózsa abszolút kedvenc, de már nem sokáig… nem baj, jön helyette a rózsa!).

Piknik3Ne feledkezz meg az étkészletről, készíts elő tányérokat, poharakat, villákat, a terítékhez passzoló szalvétákat. Lehet, hogy a papírtányér és pohár autentikusabb választás lenne, de nem túl környezetbarát, úgyhogy én maradok a saját terítéknél. Készíthetsz elő műanyag vagy gyékény alátéteket is, praktikus lehet, ha valami kiömlik vagy kicsöpög.

Most pedig jöjjön a legfontosabb: mit is együnk?! 😉

Készíthetsz elő valami nagyon egyszerűt, például sajttálat olívabogyóval, aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, ropogós bagettel… Kerülhet mellé finom zöldsaláta, vagy akár egy gyümölcssaláta. Felnőtteknek ehhez egy-egy pohár bor dukál.

Piknik7Vagy készíts egy jó kis zöldséges quiche-t! Vagy hideg tésztasalátát!

Mit szólsz valami isteni házi süteményhez? A muffin egyszerű, gyors, és a gyerekek is imádják. A gyümölcsös pite is mindig nyerő ötlet.

Jöhet a bodzaszörp, a limonádé vagy gyümölcsös (legyen eper!) tejturmix minden mennyiségben! Mixelheszt valami jó kis frissítő koktélt is. Ha kicsit bátrabb vagy, készíthetsz valami fagyis finomságot is, bár én ezt majd inkább kánikulára tartogatom…

Vegyél akár az alkalomhoz illő nyári ruhát, legyen kéznél a napszemüveg (ki tudja, közben kisüt a nap, és szükség lesz rá?).

Már csak annyi van hátra, hogy bekapcsolj valami jó kis vidám, nyarat idéző zenét, és indulhat a piknik!

Piknik11

A fönti összeállítás az abszolút kedvencem! A SF GIRL BY BAY blogon találtam, a vicces, hogy két napja készült a bejegyzés, pont arról a témáról, amiről én is írni szerettem volna! Úgy látszik, San Franciscoba sem köszöntött még be az igazi nyár! 😉 A piknikhez szervírozott finomságokról és a felszolgált koktélról a fönti linkre kattintva olvashattok többet.

Hogy tetszik az ötlet? Mi mindenképp kipróbáljuk, és ezúttal végre nemcsak játékból eszem majd! 🙂

Ui.: Ha mégis kisüt a nap, akkor hurrá, irány a kert/park!

Fotók forrásai sorrendben: http://www.vivresimply.blogspot.com, http://www.flickr.com, http://www.lovethomas.blogspot.com, http://www.lucydylanweddings.com, http://www.sfgirlbybay.com     

“Rendezz pikniket a szobában!” - 2 hozzászólás

  1. Kedvet kaptam a piknikezéshez. Tervbe vettem, hogy amint az idő engedi, elmegyek az unokáimmal egy igazi piknikre a közeli Pál-völgyi-barlang katlanjába!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .