Közeledik vasárnap, mely idén nemcsak a nyári napforduló napja, hanem Apák napja is egyben! (Ezt az angolszász eredetű ünnepet mindig június harmadik vasárnapján tartják.)

Írtam már egy másik bejegyzésemben arról, hogy szerintem ha van Anyák napja, akkor igazán helyet lehet adni az év 365 napjából egy Apák napjának is… Mindenki döntsön saját belátása szerint – én mindenesetre mindig meglepem a gyerekekkel Férjet ebből az alkalomból, mert ő a világ legjobb apukája ♥

(Ilyenkor nem felejtem el „felköszönteni” nagypapámat és apukámat sem, de ők ezt a napot még nem igazán tartják számon, hiszen az Apák napja csak nem olyan régen „jött divatba”.)

Apák napjára soha nem készülök semmi boltban vásárolt ajándékkal, melynek nem csak az az oka, hogy rá pár napra úgyis jön Férj szülinapja, amire valamit ki kell találnom. 😉

Inkább az az oka ennek, hogy ugyanúgy, mint Anyák napja alkalmából, szerintem fontosabb, hogy valami saját kezűleg készített, ötletes ajándékkal kedveskedjünk – lehetőleg úgy, hogy ennek a valaminek a készítésében a gyerekek is részt tudjanak venni.

Jöjjön 10 szuper ajándék, változó nehézségi szintekkel – vannak olyanok, melyben egészen kicsik is részt vehetnek, illetve olyanok, melyeket inkább Te tudsz elkészíteni. 🙂 (Ezeket az ajándékokat nem mellesleg születésnapra vagy bármely más alkalomra is elkészíthetitek!)

szöveges képek

 A LEGJOBB APA feliratos fotók

3 gyerekesek előnyben. 🙂 Természetesen 2 gyerekkel is tökéletesen kivitelezhető a fenti ötlet, melyhez csupán három (vagy kettő) saját készítésű táblára van szükséged, amit majd a gyerekek tartanak a fotókon, illetve egy 3 (vagy 2) részes fényképkeretre.

Talán a legnagyobb kihívást itt a képek elkészítése jelenti, ami három gyerekkel már nagy művészet! 😉

firkás bögrék

Gyerekfirka bögre felirattal

Nagyon kreatív ötlet gyerekrajzzal díszíteni Apa kávés/teásbögréjét. De még kreatívabb olvasható szöveget is készíteni rá.

Mindezt úgy tudod kivitelezni, hogy öntapadós betűkkel ráragasztod az egyszínű bögrére a szöveget, majd megkéred a gyerekeket, hogy rajzoljanak/firkáljanak a bögrére, amit szeretnének. Ehhez viszont speciális, kerámiára fogó tollra lesz szükséged. Ennek a barkácsötletnek a nehézsége, hogy ezek a tollak vízzel nagyon nehezen távolíthatóak csak el, ezért mindenképp olyan ruha legyen a gyerekeken, ami összemaszatoható. Arra is készülj fel, ha a kezük filces lesz…

A végén nincs más dolgod, mint hogy megvárd, hogy a filc megszáradjon (vagy kiégesd sütőben, vagy megszárítsd hajszárítóval), attól függően, hogy a filcnek vagy festéknek mit ír a használati utasítása.

Simple-I-Love-You-Pillowcase-Mama_Papa__Bubba_

Gyerekrajzzal/írással díszített párnahuzat

Gyerekrajzokkal és -írással szinte mindent díszíthetsz (pl. pólót, jegyzettömböt, jegyzetfüzetet, naplót, stb.), de ez a párnahuzatos ötlet nekem nagyon tetszik. Jópofa Apának egy ilyen gyerekkéz által dekorált párnára álomra hajtania a fejét…

Csupán egy fehér párnahuzat, egy beleillő karton, illetve puha grafit ceruza és textilfilcek fognak kelleni. A kartonra azért van szükséged, hogy kimerevítsd a textilt, ne gyűrődjön, mikor írtok rá. Kérd meg a nagy ovist vagy kisiskolást, hogy írjon valamit grafit ceruzával Apának a huzatra. Ha még nem megy olyan jól az írás, leírhatod a szöveget egy másik papírra Te, amit ő majd mintának használ.

Ezután textilfilccel rajzoljátok át a szöveget (ezt magadra vállalhatod Te is, ha félsz, hogy összekeni vele magát, vagy esetleg „elrontja” a műalkotást, mert ez a filc nem jön ki az anyagból, ha már egyszer ráírtak vele). Nézd meg, hogy mit ír a filc használati utasítása, lehet, hogy ezzel kész is vagy, de az is lehet, hogy át kell vasalni a kész remekművet.

DAD

Fotók APA felirattal

Imádom ezeket az egyszerű, mégis nagyszerű fotós ajándékokat! 🙂 Persze, kell hozzá fényképezőgép, némi fotótudás, de manapság egyébként már a telefonok is nagyon jó képeket tudnak készíteni, ha jók a fényviszonyok (van elég fény).

Ennek a kis ötletnek a kulcsa, hogy vagy vegyél egy „A” és egy „P” betűt fából, vagy készíts egyet saját kezűleg. Készülhet vastag kartonból is, amit valamilyen szép anyagba vagy csomagolópapírba bélelsz!

APA betűkkel fotó 2

Fotók APA felirattal

Még egy „apás” szösszenet, nagyon cuki! 🙂

szeretlek apa felirat

SZERETLEK APA feliratos fotók

Hasonlóan az előző ötlethez, felirat kell hozzá, meg egy cuki baba/totyogó/kisgyerek. Amint a mellékelt ábra mutatja, a feliratot saját kezűleg is elkészítheted. 😉

APA póló

APA a négyzeten/köbön póló

Két-vagy háromgyerekes apukáknak nagyon frappáns APA a négyzeten vagy köbön feliratú pólót csináltatni vagy csinálni.

Te úgy készítheted el, ha veszel speciális, hobbi boltban kapható pólóra vasalható papírt, amire rányomtatod az előzőleg számítógépen megtervezett feliratod.

Ilyen pólót akár online rendelhetsz (tervezhetsz) is, vagy bármelyik bevásárlóközpontban csináltathatsz.

lenyomatok

Talp- és kézlenyomat keretben

Újdonsült apukák biztosan örülnek egy a csöppség láb- és kézlenyomatát megörökítő képkeretnek. Ebben az összeállításban egyébként nagyon tetszik a lenyomat színe, az arany és az ezüst. Nem tudom, lehet-e itthon ilyen bababarát festéket kapni…

édesség vészesetre

Apa vésztartaléka

Az eredeti ötlet anyukáknak készült, de ezt én inkább apukáknak tudnám elképzelni! Nálunk legalábbis ő az, aki leginkább „rájár” (na, jó, néha én is…) a konyhaszekrényre, és gumicukor, csoki, cukorka után kutat. Aztán szemrehányóan néz rám, ha nem talál semmi fogára valót. (Vagy fogát rombolót?!)

Barkácsáruházakban vagy pl. IKEA-ban lehet ilyen kis átlátszó, fakkokat tartalmazó dobozkát venni, ami kiválóan alkalmazható szögek, csavarok, stb. tárolására, mikor elfogy belőle az édesség. Tessék megtölteni Apa kedvenc édességeivel, gyártani egy „Apa vésztartaléka” feliratot, és már kész is az ajándék!

kavics művészet

Kavics-család

 Annyira szép ez a kavicsokból készült műremek! Ha sok szép lapos kavicsotok van, akkor egy keret és erős ragasztó segítségével Te is megpróbálkozhatsz az elkészítésével. A siker garantált!

apa pólók

Szívecskés-apás pólók a gyerekeknek

Ezeket a kis atlétákat készítettem két évvel ezelőtt a gyerekeknek, és ebben köszöntötték Apát a nagy nap reggelén. 🙂 Nagy sikere volt, és a gyerekek is nagyon ragaszkodnak hozzá, bár már eléggé megkopott a sok hordástól (meg ki is nőtték). A szívecskét a felirattal számítógépen megterveztem, nyomtatóval vasalható pólófóliára rányomtattam, majd egyszerűen a trikókra rávasaltam.

fa és kéznyomok

„Család-fa” kézlenyomatokból

Ez a kis mű Férj szülinapjára készült, de Apák napjára is tökéletes választás. 🙂 Vízfestékkel megrajzoltam a feliratot és a fa törzsét és ágait, majd a gyerekek kifejezetten gyerekeknek készült kézfestékkel lenyomatokat készítettek lombkorona gyanánt. Végül rákerült a „festményre” még a boldogság kék madara is. ♥

Ha pedig ez még nem elég, akkor nézd meg EZT a bejegyzésemet is, melyben további fantasztikus ötleteket találsz! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .