• Figyelemreméltó könyvet olvasni a stresszkezelésről, ami olyannyira tetszik, hogy úgy döntöttem, Veled is hamarosan megosztom részletesen az olvasottakat! 🙂
  • Rengeteg a koktélparadicsom, és csodálatosan nő a fodros kel, csak úgy roskadozik az egyetlen erős paprikám a sok terméstől (és tényleg nagyon erős!). Idén talán nincs annyi poloska (kopp-kopp), így még nekünk is jut a termésből.
  • Végignézni a három gyerekemen, miután megszépülve állnak fel a fodrászszékből. Nagyon csinosak lettek!
  • Bár a hosszú nyaralás után nem fűlik az ember foga az ügyintézéshez, a listán kipipálni az elvégzett tennivalókat mégiscsak jóleső érzés. Úgyhogy a „sokmindent elintézni” is beletartozik az apró örömök tárába!
  • Zeneiskolai beiratkozás – Törpillát szeptembertől átvették a fuvola tanszakra, aminek nagyon örülünk, annak pedig még jobban, hogy megismerkedtünk a leendő tanárjával, aki nagyon kedves és szimpatikus!
  • Múlt héten nem sok idő volt a sportra, de azért igyekeztem legalább minden másnap csinálni valamit a nagy melegben (ez leginkább egy rövidke jóga volt).
  • Az óriás kánikulában úgy döntöttünk, hogy még két napra visszaszökünk a Balatonra – hogy milyen isteni volt a víz! Persze hogy egy csomót úsztunk, és a SUP-ozás sem maradhatott el. Ez a rekkenő hőség azért sok a jóból, de panaszkodni sem akarok, hiszen télen meg a nyarat várja az ember… A kánikulának egyre kevésbé vagyok rajongója, de arra korántsem vágyom, hogy jöjjön az ősz, túlságosan szeretem én a nyári napsütést…
  • Hangulatos vacsora ötösben egy balatonfüredi steak house-ban – hiszen Férj nagy steak rajongó. Szerencsére én sem maradtam éhen, mert ahol jól készítik a grillezett zöldségköreteket, ott nekem is mindig leesik valami. Például fóliában megsütött kemencés burgonya, grillezett kukorica, fűszeres gombafejek, édes mázas sárgarépa… Kis kitérő ezen vacsora kapcsán: elég érdekes kontrasztot alkotunk mi Férjjel – nem mondom, hogy nincsenek néha konfliktusok a merőben más ízlésből és nézetkülönbségből adódóan, de utána mindig oda térek vissza, hogy az igaz szeretet az, mikor elfogadod, ha a másik máshogyan vélekedik bizonyos dolgokról (még akkor is, ha ez néha kifejezetten nehéz!). Nyilván ez nem vonatkozik az élet minden területére, de én sem vagyok olyan régóta vegán, és jól emlékszem még azokra a „húsevős” időkre.
  • Füreden is olvasni és végül befejezni Karády Anna Füredi trilógiájának utolsó gyöngyszemét, a Füredi gyermeket. Engem teljesen megbabonázott, a három könyvet röpke két hét alatt olvastam ki, és csak azért ilyen lassan, mert a harmadik részt Füredre „tartogattam” a tökéletes hangulat miatt. 🙂
  • Egyik késő este úgy döntöttünk felülünk a már-már ikonikusnak mondható városnéző kisvonatra Füreden. Bár már vagy húsz éve járunk a városba, erre még soha nem kerítettünk sort. Ez a röpke félórás kis városnéző túra nagyon hangulatosnak és informatívnak bizonyult. Sok mindent megtudhattunk a város kialakulásáról és történelméről, és izgatottan hallgattam minden olyan részletet, ami visszaköszönt aktuális olvasmányomban a Füredi lány trilógiában. Sőt, Balatonfüred olyan részeire is eljutottunk, ahol amúgy nem igazán szoktunk megfordulni. Nagyon jó volt!
  • 5 éve, hogy megérkezett Pusztai Pandur Rizling, azaz Indiana/Indy az életünkbe – ez a nap felejthetetlen számomra, ugyanis pont Törpilla szülinapja előtt egy nappal hoztuk haza a tenyésztőnktől. Mindig kap valami finom csemegét ebből az alkalomból, például egy jó kis jutalomfalatot vagy házi készítésű kutyajégkrémet, ami nagy kedvence ebben a forróságban!
  • Törpillához odabújni kilencedik születésnapjának reggelén, és így köszönteni (fél 9-kor született, így akkor keltettem a kis mormotát).
  • Fügével díszített zabkása – imádom a fügét! Minden mennyiségben, de csak és kizárólag a friss verziót, az aszalt fügétől bevallom őszintén, hogy nagyon ódzkodom. Nagy álmom a fügefa, ami a jelenleg a kertünkben sajnos nem kivitelezhető, de talán majd egyszer…
  • Jól sikerültek a szülinapi torták, melyek elkészítésében ezúttal Törpilla is segített. Az egyik torta díszítését ő komponálta saját készítésű marcipánrózsákkal és ehető papírvirágokkal.
  • Törpilla szülinapi összejövetele, ahol megint együtt lehettünk a szüleimmel, nagypapámmal és testvéremékkel, ezúttal mexikói ihletésű lakomát készítettünk. Volt burrito, taco, tortilla és salsa is, ami a legpraktikusabb választás ilyen nagy melegben. (Csak a tortilla lapokat és taco kagylókat kellett melegíteni, illetve összedobni egy babos fajita jellegű ragut, minden más nyersen volt kikészítve.)
  • Törpilla odavolt minden ajándékáért: a kreatív szettekért, a hőn áhított papírsárkányért és hullahopp karikáért, az 500 darabos kirakóért, és a saját kék-rózsaszín fülhallgatóért is, amit kifejezetten neki vettem, hogy zenét vagy mesét hallgathasson.
  • Jól esett végigcsinálni Yoga With Adriene Yoga For Writers epizódját, amit eddig még nem néztem meg, és ami nem csak íróknak szól, hanem mindenkinek, aki szeretné, ha szabadon áramolhatnának a kreatív energiái! Próbáld ki Te is!
  • A legutóbbi székesfehérvári versenyünkön készült képekben gyönyörködni – imádom, amikor egy kép visszaadja a kűrben érzett hangulatot, örömöt és pozitív energiát, olyan jó utólag végignézegetni őket!

Neked mi tette boldoggá a múlt hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .