Már több mint egy éve, hogy belevágtam a rendszeres itthoni jógázásba, s mikor elkezdtem, nem is sejtettem, hogy milyen nagy hasznomra válik majd a hosszú, nagyrészt itthon töltött hónapok folyamán!

Az itthoni jógának megannyi előnye van számomra, elsősorban az, hogy nem kell sehova időre mennem, amikor csak kedvem szottyan (oké, amikor ráérek) felkapok magamra valami kényelmeset, leterítem a jógamatracot, és indulhat az átszellemülés!

Természetesen mindezt Adriene társaságában, mivel általában a Yoga With Adriene csatorna videóit nyitom meg, illetve legújabban már lelkes tagja vagyok Adriene FWFG (Find What Feels Good) alkalmazásának.

Azaz indulhatna az átszellemülés… mert ugyan az esetek többségében akkor jógázom, mikor nincs itthon a család, de ez a rend teljesen felborult az itthoni bezártság és az online tanulással töltött hónapok alatt, illetve mégis előfordul, hogy hétvégén, vagy az esték folyamán van alkalmam nekiállni jógázni.

Ilyenkor gyakran előfordul, hogy kedves családom rám tör az átszellemült koncentráció közben, és olyankor kicsit sem reagálok zen üzemmódban. Sőt. Szégyenszemre inkább rendkívül felbosszantom magam, azzal a felkiáltással, hogy „már 30 percre sem hagynak békén egy kicsit saját magammal (és Adriene-nel 😀 )”.

Innen született meg a kifejezetten itthoni jógázásra tervezett kilincsakasztók ötlete, melyet már régóta dédelgetek magamban, de mostanra jutottam el a kivitelezésig.

Most viszont rögtön hat szép akasztót terveztem, melyekből hárommal Adriene munkássága előtt hajtok fejet – ő az, aki kétségkívül megváltoztatta az életem!

Ha pedig Te is épp jógához készülődsz, s van egy gyakran Rád nyitogató családod, nincs is más dolgod, mint hogy alább a képekre kattints, letöltsd őket, majd egy kicsit vastagabb A4-es papírra kinyomtasd őket.

Ezután már csak vagdosnod kell (ez is lehet egy meditatív folyamat!) és már készen is vannak a szebbnél szebb kilincsakasztóid!


Most már nincs akadálya annak, hogy elmerülj egy jó kis relaxációval fűszerezett jógában. Namaste!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .