Leld meg az örömöt! A Bakancslista című film az egyik kedvencem, fantasztikus színészekkel, magával ragadó sztorival, mély gondolatokkal. Minden egyes alkalommal nagyon meghat. Carter levele összefoglalja a film fő mondanivalóját, hogy mi a legfontosabb az életben. Szeretnék olyan bölcsen és derűsen hozzáállni az élethez annyi idősen, ahogyan Carter karaktere (Morgan Freeman) tette, nem tudom, ez egyáltalán lehetséges-e? Mindenesetre igyekszem. 🙂 A videó magyar szövegét alább olvashatod:

„Kedves Edward! Az elmúlt pár napban rengeteget tépelődtem azon, hogy egyáltalán megírjam-e ezt a levelet. Végül, beláttam, hogy megbánnám, ha nem tenném. Úgyhogy, tessék, íme.

Tudom, hogy mikor elváltunk, nem a legszebb dolgokat vágtuk egymás fejéhez. Részemről bizonyosan nem akartam, hogy ez az út így végződjön. Ebben én is sáros vagyok. És ezért bocsánatot is kérek. De megmondom őszintén, ha tehetném, újra csak ezt tenném.

Virginia szerint idegenként mentem el, és férjként tértem haza. Ezt pedig neked köszönhetem. Semmi módon nem tudom meghálálni mindazt, amit értem tettél, hát nem is próbálom.

Inkább kérek még valamit: Leld meg az örömöt az életedben! Egyszer azt mondtad, Te nem vagy „mindenki”. Hát, ez igaz is. Valóban nem vagy „mindenki”. Viszont mindenki mindenki.

A lelkipásztorunk mindig azt mondja: Mindannyiunk élete egy-egy patak, mely ugyanabba a folyóba ömlik, ami végül a vízesés ködén túl a mennybe ér. Lelj örömöt az életedben, Edward. Drága barátom, hunyd le a szemed és engedd, hogy a víz hazavigyen!”

 

Ugrálj örömödben! 🙂 Nem az a lényeg, hogy mi az, ami örömet okoz, hanem hogy szenvedéllyel, lelkesedéssel tudjuk csinálni, és közben átéljük a teljes felszabadultságot, élvezzük a percet. Inspiráló videó egy olyan hobbiról, amelyről eddig nem is tudtam…

 

Nevess és élvezd a pillanatot! Néha a legspontánabb ötletekből születnek a legörömtelibb és viccesebb momentumok, ahogyan ezt a fönti videó is bizonyítja. 🙂

 

Mire vágyom? Erre a kérdésre válaszolj magadnak teljesen őszintén, különben az élet semmit nem ér. Nem az a lényeg, hogy mások milyen szerepben szeretnétek Téged látni, hanem az, hogy Téged mi tesz boldoggá. Akkor tudod értékesen, jól élni az életet, ha ezt szem előtt tartod. Ez a videó fantasztikus pillanatokat örökít meg, de ettől függetlenül nekem az a véleményem, hogy nem feltétlenül kellenek hozzá extrém élmények, hogy az ember élvezni tudja az életet. A kisfilm igazi üzenete, hogy a nagy kihívás rájönni, mire vágyunk, és elég bátornak lenni ahhoz, hogy álmainkat valóra váltsuk. Ez pedig gyakran nem is olyan egyszerű!

Az élet apró örömei… Eszedbe jutott már valaha, hogy más szemszögből lásd életed napjait? Nézd meg ezt a fantasztikus videót (görög nyelven, angol felirattal), és rájössz, miről beszélek… 🙂

Legyen szép, örömteli napod!

Fotó forrása a kezdő oldalon: gardenofsimple.tumblr.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .