• Múlt héten négyszer voltam futni, egyik alkalommal Törpilla is velem tartott, nagyon ügyesen állta a sarat! Érdekes, hogy abszolút változó a teljesítményem, vannak napok, mikor szinte repülök, máskor pedig csak arra vagyok képes, hogy fogamat összeszorítva végigvonszoljam magam a megadott távon. De a lényeg, hogy csinálom, és meg sem állok a szokásos 5 kilométeremig!
  • Elkísértem Férjet Balatonfüredre, ahol volt egy üzleti megbeszélése. Az idő épp nagyon mostoha volt, esett az eső, fújt a szél, de még így is szívesen sétálgattam Füred utcáin – no meg volt bőven időnk beszélgetni az oda-vissza úton!
  • Minden virágba borult, úgyhogy Indy-vel is nyakamba vettem a környező helyeket, fehér és rózsaszín virágos cserjék és fák után kutatva. Nagyon szép képek születtek! Jövő héten csinálok egy kis összeállítást az én tavasz tündéremről. 😀
  • Mostanság nagyon ritkán osztok meg képet vagy örömöt sütéssel-főzéssel kapcsolatban… hát, ennek megvan az oka, ugyanis egy pár hónapja igyekszem diétázni… A lábműtét miatt majdnem fél évig voltam olyan helyzetben, hogy a szokásosnál jóval alacsonyabb volt a kalóriaigényem (azaz nem mozogtam eleget, annak ellenére, hogy a jógát meg tornát azért igyekeztem végig csinálni). ennek meglett az eredménye – most ezt az „eredményt” akarom lejjebb faragni, csak hát nem egyszerű. Azt a típus vagyok, aki nagyon jól hasznosítja az energiát, és pár száz kalóriás energiatöbblet is azonnal meglátszik a mérlegen. Úgyhogy elnézést, ha nem inspirálok senkit finomabbnál finomabb ételfotókkal, de nem igazán van időm/energiám/kedvem megosztani a diétás fogásaimat. 😀
  • Múlt héten maximumon toltuk a tréninget Indy-vel, csarnokban, parkban, kertben, és a kutyasuliban is. Baromi jól haladunk, igazán lelkesítő, mikor egy-egy tréning után érzem, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztünk!
  • Azért igyekeztem a jógát sem teljesen elhanyagolni, 3-4 alkalommal volt egy kis időm akár nyújtó, akár erősítő jógázásra. Érdekes, hogy a futás után nagyon sokszor érzem azt, hogy már-már kellemetlenül kimerülök, szinte jártányi erőm sincs – na, a jóga után mindig olyan jóleső érzés tölt el, sokkal de sokkal jobban érzem magam utána. Persze nehéz összehasonlítani a két mozgásformát, annyira mások.
  • Büszkén figyeltem az uszodában Törpillát, hogy milyen sokat fejlődött az elmúlt hetekben. Egyre ügyesebben és gyorsabban úszik! Ugyanez érvényes Nagymanóra is, aki igyekszik megállni a helyét a kőkemény vízilabda edzéseken. Szinte káprázik a szemem, ahogy egymás után róják a hosszokat, mégpedig irgalmatlan tempóban – én erre képtelen lennék!
  • Annyira szép a kert, egyre zöldebb, a nárciszok tömege elborította az ágyásokat, és kibújtak már a bazsarózsák hajtásai is. Látszik, hogy hol lesz majd tulipán (és esetleg tavalyhoz képest hol nem), és egy csomó helyen nyílik a tavalyról megmaradt primula és nefelejcs is! Zöldül már a hortenzia is, szinte napról napra van mindig valami újdonság a kertben. 🙂
  • Szombaton megnéztük, hogy lovagol Törpilla, aztán irány a Dera-szurdok. Igyekeztünk időben odaérni, hiszen hétvégente mindig nagyon sokan vannak. Most teljesen kezelhető volt az embermennyiség, de sajnos annyian azért csak voltak, hogy a szűk ösvényeken ritkán tudtam elengedni Indy-t. Ez azért volt nagyon kellemetlen, mert rettenetesen csúszott a föld az esőtől, és nagyon merész vállalkozás volt például lejtőn lefele menni Indy-vel, úgy, hogy közben még őt is vissza kellett tartanom. Azért csak végigcsináltuk a túrát, nagyon szép volt a szurdok, és a benne csörgedező patak. 🙂

Neked mi tette boldoggá a múlt hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .