Viszlát október, Te ősz legragyogóbb és legcsodásabb hónapja, viszlát, Te színekkel, fényekkel teli! Október ebben az évben is olyan lélegzetelállítóan csodálatos látvánnyal örvendeztetett, hogy szinte meg is feledkeztem az elmúlás hideg fuvallatáról, a közeledő, sötét télről, ami valljuk be, nem épp a kedvenc időszakom…

Örömből megint jutott egy egész halomnyi, színesek és változatosak mint megannyi őszi falevél egy nagy kupacba gereblyézve. Jöjjön most ebből a sok öröm-kavalkádból egy kis ízelítő!

  • Október elsejét, azaz a Zene világnapját Nagymanó gitártanárjának jazz koncertjén ünnepelni. Én mindig kapható vagyok egy jó kis koncertre, Nagymanónak pedig hatalmas inspirációt jelent a színpadon viszontlátni szeretett tanárját. Mondanom sem kell, hogy nagyon jól szórakoztunk!
  • Dancing With The Stars – már a tavalyi évad is teljesen megbabonázott. Ez idén sincs másként, ritkán ragad meg egy vetélkedő show ennyire. Hétről hétre várom a sztárok és tánctanárok produkcióit, melyeket sokszor legszívesebben hangos tapssal díjaznék, máskor pedig még a könnyem is kicsordul a meghatottságtól. A zene és a tánc kombinációja hihetetlen érzelmeket szólaltat meg az emberben. Hatalmas csodálattal adózom minden profi és kevésbé profi táncosnak, aki ilyen szintű táncelőadásra képes. Már alig várom a szombati döntőt…
  • Búcsú a vitorlázástól – október első hétvégéjén (mintha mindez fényévekre lenne már!) még egy utolsó alkalommal a gyerekekkel vízre szálltunk, és belekóstoltunk a balatoni őszbe a tó közepén. Elképesztően gyönyörű volt!
  • Fodros kel minden mennyiségben – mostanra már hatalmassá nőtte ki magát a tavasszal elültetett kis fodros kel kolóniám. Csodás a termés – de bárcsak erről a kukacok ne értesültek volna! L Sajnos minden eddiginél szörnyűbb kukacinvázió vette kezdetét, és a termés jókora részét leette a rengeteg hernyó.
  • Egy éve, hogy megérkezett hozzánk Mokka, aki egy igazi fekete szépség. Mivel a pontos születésnapját nem tudjuk, megállapodtunk a gyerekekkel, hogy minden évben azt a napot ünnepeljük, mikor besétált az életünkbe az az élettel teli, huncut cica. A cuki felszín azonban ne tévesszen meg senkit, ugyanis nála szenvedélyesebb, veszélyesebb és merészebb vadászt még nem hordott a hátán a föld… A mi Bagiránk szöges ellenéte Garfield-unknak, aki természetesen mindig a szívem csücske marad… 🙂
  • Dog dancing verseny Gödöllőn, az Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub szervezésében. Még mindig beleborzongok, ha belegondolok, hogy Indy-vel harmadik helyet értünk el Kezdő osztályban! Összességében nagyon sikeres, ám fárasztó és kisebb nehézségekkel teli napot tudhattunk magunk mögött – és rengeteget tanultunk közben!
  • Esős őszi napon ellenállhatatlan cukisággal nyújtózó Chili a kanapén, a szőnyegen, az ágyon, a karosszékben… igazi szobacica!
  • Tulipánültetés a kertben – idén erőt vettem magamon és rengeteg tulipánhagymát vettem, amit Törpillával lelkesen elültettünk a kert különböző pontjain. Már alig várom a tavaszt, mikor színes tulipán- és nárciszkavalkád fogad majd bennünket!
  • Egy szép őszi napon árvácskákat ültetni az ablakok virágládáiba – Indy segítségével! A gyerekek úgy döntöttek, nem tanúsítanak érdeklődést az ültetés iránt, Indy viszont annál lelkesebb volt!
  • Látogatás a fodrásznál – már rám fért, mert vagy fél éve halogattam a fodrászhoz menetelt. Úgy döntöttem most újítok, és a kicsit rövidebb hossz mellé most megint frufrut vágattam. Nem bántam meg, bár valóban macerásabb egy frufru formázása és karbantartása. Viszont sokkal mutatósabb is tud lenni! 😉
  • Sütőtök minden mennyiségben: magában, krémlevesként, turmixba… sőt, még pumpkin spice latte-t is készítettem magamnak valamelyik nap. Nagyon szeretem!
  • Futás a csodás őszi természetben – nincs szerintem hangulatosabb az őszi futásnál, legalábbis nekem a szívem csücske a sok falevélen átgázolni, és fantasztikus élmény egy-egy szeles napon a hulló falevelek sűrűjében kocogni. Sajnos lassan búcsút kell mondanunk az enyhe napoknak, ahogy jönnek az egyre ridegebb napok…
  • Indyt a felkelő és a lenyugvó nap fényénél fotózni az őszi természetben. A színek csodásan passzolnak a bundájához, ilyenkor ő is teljes pompájában tündökölhet!
  • Halloween-i tökfaragás, díszítés, sütőtökös muffin sütögetés, jelmezötletelés… és még sok minden más, hiszen idén a Halloween-t azt mondhatom, hogy kellően kimaxoltuk. 😀
  • Először is minden évben halloween-i díszbe öltöztetjük a házat, aminek a gyerekek aktív részesei. Halloween napja előtt nem sokkal mindenki saját töklámpást készít, ami kikerül a teraszra vagy a kerítésünkre. Van, hogy a házat kívülről is feldíszítjük kis fényfüzérekkel, lámpásokkal, hiszen a réges- régi hagyomány szerint a lámpások fénye űzte el a rossz szellemeket…
  • Idén is volt családi Halloween parti, ami egy visszatérő hagyomány már, melyre minden résztvevő jelmezzel készül, és a gyerekeket külön kis játékokkal is meglepjük (az almahalászat például minden évben nagyon népszerű, és egyszerűen elmaradhatatlan!).
  • Illetve idén szerencsére megrendezésre kerülhetett az iskolai Halloween is, melyre ugyancsak nagy örömmel készültek és mentek a gyerekek. Ebből az alkalomból rengeteg rémséges sütit gyártottam, és én is részt vettem az iskolai „Trick or Treat” cukorkaosztáson, mikor is sötétedéskor minden osztályból pár szülő az iskola melletti patakparton nagy kosárnyi édességgel várja az iskola beöltözött diákjait, akik lelkesen gyűjtik a csokit, cukorkát, és más nyalánkságokat.
  • Végül, de nem utolsósorban, kellő örömmámorban búcsúztathattam az októbert, ugyanis Indy-vel elindultunk a Hard Dog Race Not Just Run Halloween futamán, mely Vácdukán került megrendezésre. Az időjárás hihetetlenül fantasztikus volt, verőfényes napsütésben futhattuk végig a teljes versenyt.
  • Ezúttal a teljes család velem jött, ami hatalmas motiváció volt a végén, mikor már szinte hálni is alig járt belénk a lélek, és az utolsó száz méteren a gyerekek kiabáltak és bíztattak, hogy még tartsunk ki! Kitartottam, de azt hiszem, hogy ezúttal kiadtuk magunkból a maximumot, a lábam pedig hihetetlenül jó formában volt (nem kezdett fájni, mint a legutóbbi versenyen!).
  • Minden szempontból fantasztikus élmény volt, nemcsak mert igazi halloween-i hangulatban futhattunk a kreatívabbnál kreatívabb jelmezeknek köszönhetően, hanem mert kifejezetten elégedett voltam a teljesítményünkkel!
  • A 8 km-es, 200 méteres szintkülönbséggel tűzdelt távot Indy-vel picit több mint egy óra alatt teljesítettük, mellyel 214 női versenyző közül a 48. helyezést szereztük meg. Ami tényleg nem rossz eredmény ahhoz képest, hogy olyan sokat nem volt időnk készülni a versenyre, illetve sajnos ezúttal is leginkább sík terepen edzettünk, így a brutál emelkedők és meredek lejtők számunkra elég sokkolóak voltak.
  • Egyébként ami ezen a versenyen leginkább kiverte nálam a biztosítékot, és ami egyben nagy lecke is volt, az volt, hogy kegyetlenül túlöltöztem. Nem számítottam rá, hogy ennyire meleg lesz október utolsó hétvégéjén. Verőfényes napsütés és 17 fok volt, mikor mi kerültünk a rajthoz, ehhez képest fekete hosszú nadrág és hosszú ujjú fölső volt rajtam, ezen pedig még második rétegnek a jelmezem.
  • Már az első pár kilométer után nagyon melegem volt, de a táv felétől valóságos kínszenvedés volt a meleg: bevallom felmerült bennem, hogy a felsőmtől egy bokorban megszabadulok, de hülye fejjel sikerült a rajtszámomat úgy rögzíteni magamra, hogy a jelmezemet összetűztem a pólóval. Így azt esélytelen lett volna levenni anélkül, hogy leszedjem és visszarakjam a rajtszámom. Ezzel nagyon sok időt és energiát veszítettem volna, így úgy döntöttem, kibírom túlöltözve is, de legközelebb háromszor is meggondolom, hogy mit veszek fel a versenyen!
  • Október utolsó napjára jutott még egy szép élmény: sikeres dog dancing tanfolyami záróvizsgát tettünk Indy-vel, melynek folyamán a kűrünket mutattuk be sok más tanuló és persze a bírók (a kutyasuli tanárai) előtt. Mind az írásbeli, mind a szóbeli értékelésünk kiváló lett, én is elégedett voltam Indy-vel, aki nagyon összeszedetten és koncentráltan viselkedett, és gyakorlatilag mindent megcsinált, még a problémásabb részeket is. Most már nincs más hátra, mint hogy az elkövetkező két hétben gyúrjunk az Országos Bajnokságra, aztán jöhet egy kis pihi!

Neked mi tette boldoggá az októberedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .