♥ Mikor Nagymanó és Kismanó kijelenti, hogy kimennek a kertbe madármegfigyelős-madárfotósat játszani. Ehhez szükségük van pikniktakaróra, két nagyméretű esernyőre, melyek lessátorként szolgálnak, valamint sapkára a további nap ellen, vizeskulacsokra, illetve két régi kis digitális fényképezőgépemre.

Miután egy tálat megtöltöttek vízzel és a kert közepére helyezték, behúzódtak a „lessátorba”, majd várták, hogy a madarak érkezzenek. Közben egy pakli UNO kártyával szórakoztatták egymást. Nem sokkal később arra lettem figyelmes, hogy a gyerekek hangosan rikoltozva, üvöltözve kártyáznak, madaraknak meg nyoma sincs. De azért ők jól érezték magukat. 🙂

♥ A gyerekekkel együtt vittük Chilit ünnepélyesen az állatorvoshoz, hogy megtörténjen az ivartalanítása. A doktornéni stílusosan cicamintás köpenyt viselt. 🙂 A gyerekek nagy áhitattal néztek körül a rendelőben, majd Törpilla zokogásától kísérve elhagytuk a tett helyszínét, megbeszélve, hogy délre visszajövünk.

♥ A műtéten átesett Chilit hazahozni a rendelőből és rájönni, hogy őt nem rázta meg annyira a műtét, mint minket. Legalábbis a koplalás volt az, ami a legjobban megviselte. Egész este csak evett, és evett… Nem is sejtettem, hogy ennek másnap meglesz a böjtje!

Ugyanis nem kicsit lett hasmenése ennek és az altatásnak következtében másnapra, de ennek részleteibe inkább nem mennék bele ebben a rovatban. 🙂

♥ A kezdeti pánik után, hogy Chili egy napig nem a vécéjét használta, megnyugodni, mikor másnap ugyanúgy használta, mintha mi sem történt volna. Én tényleg annyira boldog voltam, már este rettegve feküdtem le, hogy vajon mi lesz, ha újabb „csomagokat” találok a lakásban?! (De kár volt félnem, hiszen Chili egyszerűen tökéletes.)

♥ A műtét másnapján kiengedni Chilit végre a kertbe (természetesen címmel feliratozott nyakörvvel ellátva). Látni kellett volna a kis pofáját – mint aki alig hiszi a szerencséjét, hogy kimehet – nem értette, hogy most miért nem vetjük magunkat utána? Fel s alá rohangált a kertben, amíg teljesen ki nem fáradt, és nagy elégedetten jött be velünk este vacsorázni. Este pedig teljesen kinyúlt a szőnyegen. 🙂

♥ Quinoa tabbouleh friss paradicsommal és hagymás cukkinivel, mandulaszeletekkel megszórva. Igazán finom volt!

♥ Piknik a kertben Törpillával és a babákkal, menü: sárgadinnye és pisztácia. 😀

♥ Spirulinás zöld turmixot kortyolgatni a kertben az új pink papucsomban – a képbe pedig Chili cica is belesétált nagy kényelmesen – egyik kedvenc fotóm lett! ♥

♥ Avokádós-ubis nyári tekercsek tamaris-szezámos mártogatós szósszal. Nemcsak nekem ízlett, hanem Törpillának is – de Chili is rávetette magát, és alig tudtam visszatartani, nehogy beleegyen! Micsoda minden lében macska!

♥ Elővenni a napozóágyat a garázsból és kifeküdni egy picit olvasni (évek óta nem volt erre példa). Jól esett!

♥ Jóga, mely átmozgatott, és másnapra még izomlázam is lett tőle! Ezen mindig meglepődöm… Igen, a jógától is lehet az embernek izomláza!

♥ Nagyon örültek nagyszüleim, mikor névnapi köszöntésre érkeztünk hozzájuk Agárdra. Jó volt őket viszontlátni, még ha kicsit rövidre is sikeredett a látogatásunk.

♥ Megmártózni a Velencei-tó hűsítő vizében – bár nagyjából ez volt az egyetlen pozitívum a vasárnapi strandolásunk folyamán, mert sajnos sem az emberek mennyisége, sem a strand minősége nem volt az ízlésemnek megfelelő. A tiszta, hűvös víz azonban kárpótolt!

♥ Áfonyás palacsinta, mellyel ugyan kezdetben megszenvedtem, mert különleges hozzávalókból készült (hajdinaliszt, frissen őrölt lenmagliszt, kendermagfehérje por, banán). Állandóan leragadt és odaégett. A végén mégis én győztem, és elégedetten tömtem magamba az ízletes, mégis tápláló és egészséges palacsintákat!

Nyereményjátékot hirdettem, melybe még ma estig Te is beszállhatsz!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .