♥ Beindult a veteményes, elképesztő mennyiségű uborka, fűszernövény és saláta árasztott el minket. Juhéjj! (A salátára viszont nagyon oda kell figyelnem, mert kezd felmagzani, ami nem túl szerencsés, úgyhogy sietni kell a szürettel.)

♥ Június 21-e minden évben nagyon különleges számunkra. Az év leghosszabb nappala azért olyan emlékezetes, mert ekkor kötöttük össze az életünket hivatalosan is Férjjel. Pontosan 9 évvel ezelőtt. ♥ Ezen a napon így vagy úgy mindig felhangzik az EDDA Művek „Ma minden más” című szerzeménye, mert erre vonultunk be a polgári szertartáson. (Te jó ég, még mindig nem akarom elhinni, hogy Edda volt az esküvői zeném, na ez a pasi tényleg nagy hatással volt rám! 😉 )

♥ Ezen a héten kevés időm jutott a futásra, de mikor mentem, akkor toltam, ahogy a csövön kifért. 😉 A durva meleg viszont megtette a hatását, és a végén már inkább csak vánszorgás lett a futásból, én pedig úgy éreztem magam, mint valami spártatlonon a sivatagban (Vahaha, 9 km után!)

♥ Epres-mentás jégkockák a poharamban – egy forró futás után fantasztikusan frissítenek!

♥ Kicsit többet együtt lenni Nagymanóval, akinek már javában tombol a nyári szünet. 🙂 Jól kiegészítjük egymást, mert ha dolgom van, a legtöbbször ő is szöszmötöl a saját dolgaival, de olyan is van, hogy közösen játszunk, csinálunk valamit, vagy segít nekem a házimunkában. Szóval nagyon jó társaság!

♥ Törpilla bölcsis évzáróján hálát adni azért, hogy ilyen kedves, aranyos bölcsis nénik gondoskodtak a mi kislányunkról 8 hónapon keresztül. Nehéz a búcsú, de nem megyünk messzire! (Az ovi a szomszédban van.)

♥ Férjet már reggel köszönteni a szülinapján Törpillával. Általában ő kel a legkésőbb a családban, így rögtön ébredés után, az ágyban támadjuk le az ajándékainkkal. Idén kedvenc parfümjét kapta tőlem, ami már egy ideje kifogyott, viszont nehezen tudom őt elképzelni nélküle. A gyerekekkel közösen egy futáshoz használható kis övtáskát is vettünk neki, mert nemrég ő is újra kezdte a futást. (Aminek nagyon örülök, és ezt nem is rejtem véka alá 😉 )

♥ Ezen a héten igyekeztem gyors fogásokat az asztalra varázsolni, mert annyi más minden tennivalóm volt, hogy kevés idő jutott a főzőcskére. Ilyen volt például ez a hagymás spárga krumplipürével, uborkával és „joghurtos” öntettel. Isteni volt!

♥ A szombati piacon csak úgy kapkodtam a fejem, azt sem tudtam, hova nézzek. Letaglózott a fantasztikus választék! Került a kosaramba színes újburgonya és répa, de vettem érett meggyet, málnát, tölgy salátát, zsenge újhagymát és ropogós paprikát is. Irány a konyha. 😉 Persze nem tudtam ellenállni a paradicsomnak sem, miközben alig várom, hogy rengeteg paradicsomom termésnek induljon (tele vannak már zöld termésekkel!)

♥ Gyönyörűek a levendulák a kertben, öröm nézni a kis szorgos poszméhecskéket, amint virágról virágra szállnak.

♥ Jegeskávét készíteni a nagy melegben. Ezúttal erdei gyümis tortaszelettel kombináltam a kávémat.

NYEREMÉNYJÁTÉKOT kitenni hétfőn, amire még holnap éjfélig TE is jelentkezhetsz! A képen látható „Kertészkedés 1 négyzetméteren” című zseniális könyvet nyerheted meg. Részletekért katt a linkre!

♥ Micsoda diadal: lejött a hatalmas zsírkréta firka a krémszínű kanapénkról – Törpilla játszott kis művészt egyik este, mikor már teljesen túlpörgött a birkózó fiúk hatására…

♥ Okmányokat intéztünk a gyerekeknek az okmányirodában, és utána beugrottunk egy szuper helyre, amit már rég meg szerettem volna nézni magamnak. Ez pedig nem más, mint a Szelence Café – étterem és kávézó. Isteni finom vegán tortákat kóstoltunk, de az ebéd menüjük is nagyon ízletes volt, vittem belőle magamnak haza kóstolót. Ide még visszajövünk! 😀

♥ Utolsó ovis nap végén Kismanót elhozni az óvodából. Felpakoltuk minden cuccát, ő pedig boldogan sprintelt ki az épületből. Ez ám a szabadság! Két és fél hónap szünet! Kicsit megirigyeltem. 😉

♥ Férj szülinapjára különleges áfonyás-vaníliás szósszal nyakon öntött citromos „sajttortát” készítettem. Valami mennyei lett. Fotó nem készült, de legközelebb mindenképp megörökítem!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .