Bámulatos történet, bámulatos képsorok. Nem mindennapi szerelmet és életpályát tudhat magáénak Oleg Protopopov és Loudmila Belousova.

Protopopov és Belousova voltak az első szovjet műkocsolya páros, aki magáénak tudhatta a világbajnoki, európabajnoki és olimpiai aranyérmet.

A páros 1954 tavaszán ismerkedett meg Moszkvában, ekkor kezdtek együtt edzeni. Az edzéssel eltöltött évek folyamán egyértelművé vált, hogy mit éreznek egymás iránt, így 1957-ben összeházasodtak.

Az 1964-es Innsbruck-ban (Ausztria) megrendezett téli olimpián aranyérmet nyertek, s ez volt első közös sikerük – megszerezték a Szovjetuniónak az első olimpiai aranyat páros műkorcsolyában.

Az 1968-as Grenoble-ban (Franciaország) megrendezett téli olimpián már 32 és 35 évesek voltak, s ezzel a korral a legidősebbek közé tartoztak a mezőnyben. Ekkor nyerték második olimpiai aranyérmüket.

Az alábbi videón megnézheted elegáns, időtlen kűrjüket:

1979-ben svájci turnéjuk alkalmával politikai menedékjogot kértek, s az országban is maradtak, majd 1995-ben svájci állampolgárok lettek.

A most 84 éves Protopopov és 81 éves Belousova a mai napig korcsolyáznak. Az év felét Svájcban, a másik felét pedig az Egyesült Államokban töltik.

2015-ben lehetőségük nyílt arra, hogy fellépjenek egy kanadai jótékonysági gálán. Ekkor pontosan 61 év telt el első közös jégrelépésük után!

47 év telt el a két felvétel elkészítése között. Az idő valóban repül – ennek a szerencsés párnak a megható példája viszont azt mutatja, hogy igenis létezik szerelem és sport iránti szerelem egy egész életen át.

 

“Szerelem és korcsolya egy életen át!” - 2 hozzászólás

  1. Én még emlékszem rájuk, akkoriban, imádtam a korcsolya közvetítéseket nézni a TV-ben (igaz más nem is volt). Ez a nosztalgia máig megmaradt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .