vaspill161

Minden Napi Boldogság olvasónak szeretnék nagyon boldog, szeretetteljes húsvétot kívánni ennek a hétnek a kisebb nagyobb örömeivel. 🙂

♥ Húsvéti díszeket kitenni és minden nap gyönyörködni bennük (méghozzá jó sokat, mert sokat tartózkodom itthon a lakásban).

♥ A barkát a szokásos kis nyuszi figurákkal együtt díszíteni mindhárom (!) gyerekkel ♥ – Törpilla azóta is mindig oda mutogat, mikor a közelében van, és azt mondogatja, hogy „Apa” (mert Férj emelte föl az asztalra, hogy ő is felrakosgathassa a díszeket).

♥ Törpilla mosolyözöne, mellyel nap mint nap elhalmoz minket. ♥ Nem más ő, mint egy hatalmas adag napsugár, ami beragyogja az ember lelkét még akkor is, mikor esetleg sötét gondolatok szállják meg. Az ő kisugárzása, életvidámsága és hihetetlen kedvessége (idegeneknek is integet és puszit dob rendszeresen) minden nap meghat, és hihetetlenül boldoggá tesz.

♥ Belemerülni a Deliciously Ella blog írójának nagysikerű vegán szakácskönyvébe. Nagy hévvel bele is vetettem magam a receptek tanulmányozásába, és hármat meg is valósítottam belőle. Azonnal Ella-fan lettem! (Megj.: pedig nem vagyok vegán.)

♥ Virágzanak a cseresznyefák az utcánkban – egyszerűen gyönyörűek! Lélegzetelállító szépségük jelentik számomra az igazi tavasz eljövetelét. Amikor felnézel a fára, és látod mögötte az ég vakító kékjét, s néha beúszik a képbe pár bodros kis bárányfelhő…

Annak ellenére, hogy az utcánkban virágzó cseresznyefák örömmel töltenek el, sajnos most második éve, hogy szomorúságot is érzek magamban, mikor rájuk pillanatok.

Két évvel ezelőtt, pontosan akkor tudtam meg, hogy elvesztettem egy szeretett családtagom, mikor a rózsaszín virágok szépségét csodáltam (És pontosan ezen a napon éreztem először Törpilla rugdosását a pocakomban! Talán ő már akkor is szeretett volna felvidítani? Vagy ez egy jel volt odafentről?). Akkor úgy éreztem, hogy igazságtalan, hogy ilyen szépek ezek a fák – miért ilyen frissek és üdék egy ilyen borzalmasan szomorú napon?! Hogy lehet, hogy ők virágzanak, mikor az én lelkemben beköszöntött az ősz?

Azóta sem tudtam megbékélni azzal, hogy már nincs velünk, csak talán elfogadtam a megváltoztathatatlant. S mikor ránézek a cseresznyefákra, akkor tiszta szívemből kívánom, hogy ő is lássa őket „fentről” tavaszi pompájukban.

♥ Nagymanó húsvéti meglepetése, melyen teljesen ledöbbentem. Egy kosárban az évek folyamán összegyűjtött fémből és papírból készült, szétszedhető tojásokat tettem ki dísznek. Nagymanó kitalálta, hogy mindegyik tojásba apró üzenetet rejt, és nekem minden nap ki kell egyet nyitnom! Szavakkal nehéz leírni, mit érzek akkor, mikor kinyitom az „aznapi” tojást, és elolvasom benne a girbe-gurba betűkkel leírt üzenetet, mint példálul azt, hogy „BOLDOG HÚSVÉTOT” vagy azt, hogy „SZERETLEK”. ♥

♥ Kertben virágokat ültetni a gyerekekkel (tele van az összes virágládánk és még az ágyásokba is jutott).

♥ Turbó kutyát szeretgetni (Törpillával egyetemben), aki semmit nem szeret annál jobban, mint ha vele foglalkozunk!

♥ Fodrászhoz menni Törpillával, aki iszonyú jól viselkedett, és lehetővé tette, hogy levágják anya haját! Ezután az ő hajából is vágtak, amit teljes megadással viselt. Olyan büszke voltam rá!

♥ Amikor Kismanó esti lefekvés után odalopakodik hozzám a hálószobánkba, és a kezembe nyomja kedvenc alvóállatát, hogy aludjak én vele. Majd hozzáteszi, hogy „Csak ma éjszakára adom oda, jó?”

♥ Szobáról szobára igazi rendet rakni – azaz szelektálni, szortírozni és minimalizálni a rendelkezésünkre álló tárgyak mennyiségét. Túl sok tárgyat halmoztunk föl az évek folyamán, és úgy érzem, hogy sokkal kevesebb tárgy birtokában sokkal boldogabb lennék – már csak a rendrakás és rendfenntartás miatt is!

♥ Amikor Nagymanó betűtésztából kirakja a kanalára, hogy „APA”.

♥ Kertben fel-alá rohangáló gyerekek látványa, akik a nyuszi ajándékait keresgélik óriási hévvel.

♥ Vidéki húsvét a családdal, melynek a gyerekek láthatóan minden percét nagyon élvezték. Volt szokásos tojásfestés, tyúkól-látogatás, séta a faluban, és persze az elmaradhatatlan tavaszi virágkavalkád.

♥ Rácsodálkozni a húsvéti mise után, hogy milyen kedvesek és közvetlenek tudnak lenni a falun élő emberek – mindig meghat a kedvességük!

♥ Nagymanó által kreált „HÚSVÉT BOLDOG” felirat. Az hiszem ennél több nem is kell! ♥

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .