vas pill 138

♥ Hip-hip hurrá, elkészült a csodás előtetőnk a bejárati ajtó fölé! Eredetileg nem volt, így a bejárat előtt álldogálót semmi sem védte az időjárás viszontagságai ellen. Most viszont még Turbó kosarára sem esik az eső, aminek ő is nagyon örül.

♥ Ami pont jókor jött, ugyanis teljes valójában beköszöntött az ősz. Elő kellett vennem az őszi-téli ruhákat, mert annyira fáztam egyik nap az átmeneti kiskabátban. De nem baj, olyan jó ilyenkor látni azokat a ruhákat, amiket már több mint fél éve nem hordtam – olyan érzés, mintha újak lennének! 🙂

♥ Kiselejteztem a téli-őszi ruhatáramat, és összesen három zsák ruhát sikerült kiválogatnom, mely nemsokára új gazdákra talál. 🙂 El sem hiszem, hogy ennyi ruhát sikerült hörcsög módjára felhalmoznom! Jó pár méretről van szó, hiszen kiselejteztem terhesség utáni nagy méreteket, illetve gyerekvárás előtti mini méreteket is.

Most, hogy Gretchen Rubin szokásokról szóló könyvét olvasom, sokszor eszembe jutnak az okfejtései. Mint például az, hogy egyes emberek azért ragaszkodnak egy bizonyos szokáshoz, mert az egy ponton az identitásuk része volt. Ma már hiába nem az, még mindig ragaszkodnak a szokáshoz, mert nem akarják elveszíteni életüknek azt a kis darabját.

Hihetetlen, hogy ez mennyire igaz a ruhákra is! Vannak darabok, amiket évek óta nem viselek, de szép emlékek kötődnek hozzájuk – például pár fölső, amit sokszor felvettem bulikba. Nehéz tőlük megválnom, pedig tudom, hogy már nem fogom őket többet felvenni…

Viszont ha az ember mindezek tudatában van, akkor a selejtezés sokkal könnyebb és bizonyos tekintetben felszabadító is tud lenni! 🙂 Én legalábbis mindig sokkal jobban érzem magam tőle. (És milyen szép rend van most a polcaimon!)

♥ Elővenni az őszi díszeket (jobb későn, mint soha!) és a gyerekekkel együtt dekorálni a lakást.

♥ Az utolsó szép októberi napot kihasználni virághagyma ültetésre. Törpilla is segített. 🙂 Már alig várom, hogy tavasszal megpillantsam a sok-sok tulipánt és nárciszt!

Éhezők viadala befejező rész trailer… Huhh, hátborzongató – nagyon várom!

♥ Kiküldeni az éves Halloween parti meghívókat. 😀 Juhéjj!

♥ Levenni a padlásról azt a kis 18-as méretű cipőt, amit eredetileg Nagymanó kapott, de sem neki, sem Kismanónak nem volt jó (mire járni kezdtek, már kicsi volt nekik). Bezzeg Törpillának pont jó! Mondom én, hogy kellett nekünk még egy gyerek…! 😉

♥ Shoppingolós szombat délelőtt Férjjel – leadtuk a gyerekeket, és jó korán nyakunkba vettük az egyik bevásárlóközpontot, hogy még a tömeg előtt érkezzünk a „kuponos akcióra”. Férj mutatott rá arra a vicces tényre, hogy egyes vásárlókkal zsinórban összefutottunk a boltokban. 🙂

♥ Új farmer, amit a kuponos akció keretében „zsákmányoltam”.

♥ Betárazás (egyik) kedvenc szájfényemből, melyet ugyancsak kuponnal vettem. (Haha, ez a kupon annyira jó kifogás! Férj teljesen kivolt, hogy képes volt eljönni velem egy ilyen shopping tortúrára…!)

♥ Erőt venni magamon, és ködös-hűvös időben futni menni Törpillával. Nagyon jól sikerült a futás, ugyanakkor a végén vettem észre, hogy szegénynek jégcsappá dermedtek a kezei és az orra is… Azt hiszem, kicsit alulbecsültem az őszi időjárást…!

♥ Végre időt szakítani arra, hogy egy jó barátnőmmel video-chateljünk. Annyira repült az idő beszélgetés közben, hogy észre sem vettem, másfél órán keresztül beszélgettünk! Olyan érdekes, hogy ilyen szuper technológia birtokában van az ember, és mégsem használja ki igazán. (Talán ki lehetne ebből alakítani egy jó szokást?!)

♥ Borongós gondolatok elűzése céljából megölelgetni és megpuszilgatni a gyerekeket, meghallgatni egyik aktuális kedvenc dalomat, és hálát adni annak, hogy három ilyen csodás kis lénnyel oszthatom meg az életem! ♥

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .