Tegnap már beavattalak, hogy melyek a kedvenc sütőtökös receptjeim. Ez a nagyon egészséges és isteni finom saláta viszont kimaradt. Ma ezt ettem ebédre. 🙂

Ha van kedved, valamelyik nap készítsd el Te is! Hogy miért is olyan fantasztikus ez a recept? Mert nagyon egyszerű elkészíteni, csodálatosan finom, laktató (pl. ebédnek is megfelel), és végül, de nem utolsósorban számomra külön öröm valami olyannal tömni magam, ami ennyire egészséges!

De hogy ne szaporítsam tovább a szót, lássuk a hozzávalókat:

  • 1 kisebb méretű sütőtök
  • 1 csomag bébispenót
  • 1 csomag feta jellegű sajt (krémes legyen az állaga)
  • 1 marék tökmag
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • frissen őrölt bors

Tök

Először is felszeleteltem a tökömet, persze eltávolítottam a tök belsejét és a magjait. A szeleteket egy alufóliával bélelt tepsibe tettem, jól befedtem egy réteg alufóliával, majd beraktam a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Spenót

Addig előkészítettem a bébispenótot. Jól megmostam, majd kicentrifugáltam. Hát, nem gyönyörűek ezek a zsenge levelecskék?!

Kb. 30 perc után levettem a tepsiről a fóliát, hogy szépen megbarnuljon a sütőtökök teteje.

Sütőtök

Kb. negyed óra múlva készen voltak az ínycsiklandó tökszeletek. Kivettem őket a sütőből, és hagytam őket langyosra hűlni.

Addig tálba raktam a bébispenótot és ráhalmoztam a fetadarabkákat.

Tökmag

Továbbá egy kis serpenyőben megpirítottam a tökmagokat. Mmmm, micsoda illat! Megfigyelted már, hogy pirulás közben pukkanó hangot adnak a magocskák? Akár a pattogatott kukorica. Vicces.

A tök héját könnyedén lehúztam, a húsát felkockáztam, a salátahalomra helyeztem.

Ezután meglocsoltam az olívaolajjal és a balzsamecettel, illetve őröltem rá egy kis borsot (só azért nem került rá, mert nekem elegendő a feta sóssága).

Végül megszórtam a még meleg pirított tökmaggal.

Sütőtök saláta

Jó étvágyat! Neked hogy ízlik? 🙂

Tipp: Csak tálalás előtt keverd a salátához a tököt és a fetát, mert nagyon lelapítják a salátát, illetve a langyos tök kicsit megfonnyaszthatja. Kipróbálhatod még dióval vagy fenyőmaggal, esetleg a fetát helyettesítheted kék sajttal.

Ui.: A maradék tök mennyiségből készíts muffint! 😉

“Egy boldog ebéd: bombasztikus fetás sütőtök saláta” - 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .